Târgu Mureş: Primăria Târgu Mureş va da în judecată CJ pentru clădirea Şcolii de Arte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Primăria Târgu Mureş va da în judecată CJ pentru clădirea Şcolii de Arte
Târgu Mureş: Primăria Târgu Mureş va da în judecată CJ pentru clădirea Şcolii de Arte

Consilierii judeţeani riscă să le fie întocmite dosare penale fiindcă şi-au dat da girul pentru preluarea imobilului în patrimoniul judeţelui

Clădirea în care funcţionează Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Tirgu Mureş şi mai multe sedii de partide şi asociaţii a ajuns din nou motiv de dispută între primărie şi Consiliul Judeţean Mureş. În acest sens, viceprimarul Claudiu Maior acuză conducerea Consiliului Judeţean că a luat prin fraudă imobilul, vechi de peste 100 de ani, care aparţinea de drept municipiului Tirgu Mureş.

„Toţi consilierii judeţeani riscă să le fie întocmite dosare penale dacă îşi vor da girul pentru preluarea acestei clădiri în patrimoniul judeţelui”, a ameninţat Claudiu Maior. Acesta susţine că ilegalităţile s-au făcut anul trecut, când CJ Mureş a întabulat toate cele şase corpuri de clădire ale imobilului, deşi nu avea dreptul decât la unul singur. Cu toate acestea, consilierii judeţeni au decis la ultima şedinţă, din data de 27 august, să-şi dea acordul pentru întabularea făcută anul trecut de experţii instituţiei.


Întabulare conform legii

În ce îl priveşte, Aurelian Paul Cosma, secretar general CJ Mureş, susţine că nu este vorba de niciun abuz. „Întabularea s-a făcut conform legii şi mai mult decât atât, în procesul pe care l-am avut încă de anul trecut cu primăria Tirgu Mureş pe această temă Consiliul Judeţean a avut câştig de cauză”, a declarat Aurelian Paul Cosma.

Acesta a explicat că acţiunea are loc în contextul inventarierii bunurilor din domeniul public al judeţului Mureş, efectuat în baza Legii nr.213/1998. ”Ulterior, domeniul public judeţean a suferit modificări şi completări care au avut la bază hotărâri de consiliu judeţean, fiind reactualizat prin HCJ nr.34/27.03.2008, La data promovării HCJ nr.34/2008, pentru imobilul Şcolii Populare de Artă şi Meserii Tîrgu Mureş nu erau finalizate ridicările topo în vederea determinării  suprafeţei reale de teren, aferente imobilului, care s-au modificat de la 1944 mp iniţial, la 1422 mp”, a explicat Cosma. Recunoaşterea proprietăţii e necesară pentru ca CJ Mureş să demareze proiecte pentru fonduri nerambursabile privind reabilitarea clădirii.

Menţionăm că acest conflict a început în urmă cu nouă ani când imobilul se afla în proprietatea primăriei Târgu Mureş. Pe extrasul de carte funciară figurau şase corpuri de clădire, iar patru ani mai târziu Consiliul Judeţean Mureş trece în proprietatea sa una dintre clădiri, drept care Primăria acţionează CJ în instanţă, însă pierde procesul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite