Târgul Slow Food a ajuns la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate produsele vor fi 100% naturale
Toate produsele vor fi 100% naturale

După ce timp de nouă ediţii s-a bucurat de un real succes la Braşov, Târgul de produse tradiţionale româneşti este organizat pentru prima dată la Sighişoara. Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Terra Madre, ziua internaţională Slow Food, sărbătorită în lume pe 10 decembrie 2009.

Evenimentul va face parte dintr-o serie de 800 de acţiuni organizate în 100 de ţări cu scopul de a proteja, savura şi promova alimente provenite de la mici producători şi fermieri.

Organizat în colaborare cu Fundaţia Adept Transilvania, Terra Capital şi Slow Food Braşov, târgul va fi o piaţă volantă de produse alimentare vândute chiar de producători.

Slow Food Sighişoara se va desfăşura sâmbătă în Parcul Central, din zona Târnavei Mari. „Sighişorenii şi turiştii aflaţi în această zonă a ţării sunt aşteptaţi între orele 10.00-16.00 să îşi cumpere bucatele pentru masa de Crăciun de la producătorii care păstrează în mod real tradiţiile părinţilor şi bunicilor noştri", spun organizatorii.  

Slow Food Târnava Mare a ales cu rigurozitate maximă producătorii care vor participa la acest târg. De-a lungul procesului de selecţie s-a urmărit ca produsele comercializate să fie 100% naturale, fără adaosuri şi aditivi artificiali.

Apovizionare de Crăciun

Locuitorii Sighişoarei şi turiştii aflaţi în zonă vor putea să îşi facă aprovizionarea pentru masa de Crăciun şi de Anul Nou, cu produse realizate în mod tradiţional de către o serie de mici producători din zonă şi din alte parţi ale României cu vechi obiceiuri culinare. Piaţa va urma întotdeauna principiul de bază Slow Food, adică: BUN, CURAT, CINSTIT.

Câteva dintre atracţiile târgului de sâmbătă sunt:

-          gemuri şi murături de Saschiz

-          ceaiuri, siropuri, zacuscă şi dulceţuri de la Criţ

-          prăjituri din Turda, turtă dulce din Bontida, pâine de casă din Sighişoara

-          cârnaţi, carne, salam, pateuri şi slănini alese de Mangalia

-          brânza sănătoasă de oaie, vacă, capră şi bivoliţă

-          miere şi produse apicole

-          peşte afumat şi icre

-          vinuri de pe Târnave şi pălincă din Transilvania

-          covoare şi ţesături tradiţionale

Corul Bisericii Evanghelice, Corul Gospel Sighişoara şi Corul Nicolae Bogdan vor introduce vizitatorii Târgului în atmosfera de Sărbători. Şcoala Josef Haltrich va pune în scenă cu clasele II şi a II-a doua piese de teatru legate de Naşterea lui Cristos.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite