Brad de peste 100 de ani pentru Crăciunul mureşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mureşeni s-au oprit aseară în parcul din Piaţa Trandafirilor pentru a admira Bradul de Crăciun din acest an. Angajaţii Primăriei au început descărcarea acestuia de pe trailer şi montarea lui în suportul special amenajat, în locul Ceasului cu Flori.

Mureşenii simt deja mirosul Sărbătorilor de Iarnă. Asta deoarece angajaţii primăriei au amplasat aseară bradul de Crăciun, care va fi împodobit, ca în fiecare an, în centrul oraşului. „Anul acesta bradul a fost adus de la Ocolul Silvic Fâncel de pe Valea Gurghiului. Are 105 ani vechime şi o înălţime de 25,5 metri, dintre care doi metri vor fi în pământ. Diametrul crengilor la baza bradului este de 10 metri, iar pomul cântăreşte şapte tone. L-am adus pe un trailer de pe Valea Gurghiului, iar după ce va fi amplasat în suport se va începe împodobirea acestuia”, a precizat Gheorghe Mureşean, director al Administraţiei Serelor, Parcurilor şi Zonelor verzi din Târgu-Mureş.

Ghirlande de anul trecut

Potrivit reprezentanţilor muncipalităţii, pentru anul acesta nu se vor cumpăra ornamente pentru împodobirea oraşului, ci se vor folosi tot cele de anul trecut. Astfel, bradul din centrul oraşului va avea circa 300 de globuri, 800 de metri de beteală şi peste un kilometru de luminiţe.

„Nu vom cumpăra ornamente noi pentru că le vom folosi pe cele de anul trecut. Le vom înlocui doar pe cele stricate sau sparte. Vom organiza în termen de zece zile o licitaţie pentru stabilirea societăţii care va executa montajul acesto ornamente în centrul oraşului şi în cartiere”, a precizat Florin Moldovan, director adjunct al Administraţiei Domeniului Public Mureş.

Potrivit acestuia, mureşenii vor avea parte de un brad împodobit în centrul oraşului şi în Cetatea Medievală, unde se va amenaja Orăşelul Copiilor. Cartierele vor avea parcuri amenajate de Sărbători cu ghirlande şi figurine luminate. „Vom încerca să facem economie la curentul electric aşa că vom opri instalaţiile în jurul orei 23.00”, a mai spus Florin Moldovan.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite