Târgu-Mureş: Potret/Doru Borşan Şi-a câştigat dreptul de a dormi pe o bancă la şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Potret/Doru Borşan Şi-a câştigat dreptul de a dormi pe o bancă la şah
Târgu-Mureş: Potret/Doru Borşan Şi-a câştigat dreptul de a dormi pe o bancă la şah

Unul dintre primii oameni de afaceri din Târgu Mureş a început de foarte jos, fugind ilegal din ţară, muncind şi dormind pe apucate.

A plecat încă din anii 90 în Italia, unde a petrecut cinci ani, muncind şi strângând bani. „Am plecat de nebun încă din 90, am fost printre primii care au părăsit ţara după revoluţie. Dormeam prin parcuri, însă până şi pentru o bancă în parc a trebuit să lupt. I-am luat-o la şah unui iugoslav care zicea că e a lui”, susţine Doru Borşan.

Cu banii pe care i-a câştigat şi cu experienţa în afaceri pe care afirmă că a câştigat-o în Italia şi i-a fost ucenicie, Doru Borşan şi-a deschis un club renumit, actualmente complex hotelier. Cei peste un milion de clienţi câţi au călcat pragul clubului în lunga sa existenţă i-au trezit interesul pentru oameni, fapt care l-a determinat să studieze Psihologia. Pe care a şi utilizat-o în afaceri.

„Este psihologie aplicată în concret. Şcoala te ajută să vezi partea nevăzută a unor oameni. Am simţit de la sine că trebuie să-mi îmbogăţesc bagajul de cunoştinţe despre oameni iar în cei mai bine de 10 ani ai clubului pe aici au trecut peste un milion de persoane”, a precizat omul de afaceri.

Mortul viu
Îşi aminteşte zâmbind un episod petrecut în clubul unde au cântat peste 100 de artişti români, în care unul dintre aceştia, depăşind limita consumului de alcool, a adormit pe o canapea din club. „A băut un pahar, două în plus şi s-a ameţit. A adormit şi am uitat pur şi simplu de el. A mărturisit că a fost îngrozit, s-a trezit în întuneric şi linişte şi a crezut că a murit şi a ajuns dincolo”, povesteşte amuzat Doru Borşan.

Afacerist, colecţionar sau sportiv?
Colecţionează ceasuri, are peste 170 de ceasuri de mână, cu câteva exemplare din care unul singur ar fi suficient să ofere un acoperiş unui tânăr fără locuinţă proprie.
A practicat sportul de performanţă, fiind cu juniorii mureşeni de la volei campion naţional. De altfel a şi fost selectat în lotul naţional de volei juniori al României. Practică însă şi tenisul de câmp, aproape în fiecare zi după cum o susţine şi bineînţeles şahul, care i-a oferit primul „dormitor” în Italia. În prezent se ocupă tot de sport, fiind directorul Direcţiei de Sport Mureş.
Cât despre partea cu afacerile, este proprietarul unui complex hotelier, dar se ocupă şi de afaceri imobiliare şi construcţii. Ca om de afaceri de succes îl recomandă şi maşina sa, un Rolls Royce, unicat de altfel în judeţul Mureş şi în judeţele învecinate.

Întrebări şi răspunsuri
Ce este politica?
Politica este o femeie care se dă cu tot felul de parfumuri fine însă nu se spală niciodată.
Care vă este poziţia vizavi de femei?
Îmi place frumosul astfel că îmi plac foarte mult şi femeile. Le apreciez însă în mod deosebit pe acelea elegante şi interesante, care au ceva în plus. Sunt printre puţinii bărbaţi care au curajul de a recunoaşte asta.

Ce-i place
Îi plac ceasurile, maşinile, caii, florile şi câinii, având cinci exemplare canine acasă. Îi plac tenisul de câmp, voleiul şi şahul, sportul fiind trăsătura comună a tuturor membrilor familiei, după cum o declară.
Ce nu-i place
Nu-i plac dezordinea, haosul, prostia, mirosul de amoniac de la Azomureş. Nu-i plac puturoşii. Nu îi place că timpul trece şi nu are nici o armă împotriva acestuia.

Profil
Data naşterii: 14 ianuarie 1969, Târgu Mureş
Studii: Facultatea de Psihologie Dimitrie Cantemir
Familie: Căsătorit, doi copii

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite