Borbely: ”Politicienii români să aibă grijă! Una e campania internă şi alta e relaţia cu Comisia Europeană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
László Borbély
László Borbély

Fostul ministru al Mediului și totodată lider al UDMR-ului, Laszlo Borbely, se teme că disputele interne de ordin politic, din ultimele luni, vor afecta iremediabil imaginea României în Europa, iar țara noastră va avea de dat lupte grele pentru recâștigarea încrederii Comisiei Europene.

Acesta a transmis politicienilor români un mesaj foarte clar, și anume acela al explicațiilor pe care trebuie să le ofere aceștia statelor membre UE, din care să reiasă că în ciuda evenimentelor politice din ultimele luni, care au destabilizat statul, România încă funcționează ca un stat de drept.

Eu sper că diplomaţia din România e capabilă, şi cu Germania, şi cu celelalte ţări, să explice şi să readucă România la acel statut pe care l-a avut, ştim foarte bine, acum câteva luni. Să stăm mai liniştiţi în această perioadă, acesta e sfatul meu. Nu va fi uşor, pentru că, pe de o parte, au fost foarte multe informaţii, şi trunchiate, care au ajuns nu în totalitate la CE sau la UE şi au fost nişte evenimente care au alimentat aceste suspiciuni. Ar trebui acum ca toţi politicienii să înţeleagă că interesul naţional al României este să strângem rândurile, să ne uităm ce facem cu economia, fiecare partid să se pregătească de alegeri şi să nu ne ocupăm de alte probleme. Şi în ceea ce priveşte diplomaţia, nu cred că e bine dacă vii pe două voci sau spui altceva din partea unei instituţii sau altei instituţii. Ar trebui să fie un consens şi o singură voce sau o singură concepţie în ceea ce priveşte mesajele către UE", a susţinut Borbely într-o conferință de presă.

Borbely a subliniat faptul că din scandalurile politice din ultimele luni, nu a avut nimeni de câștigat, iar statul a avut de pierdut foarte multe, astfel că perioada următoare trebuie să fie o luptă pentru recâștigarea statutului anterior al țării noastre în raport cu alte state.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite