Bombe și cartușe din Cel De-al Doilea Război Mondial descoperite de săteni în tot județul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au fost solicitați pentru intervenții pirotehnice
Pompierii au fost solicitați pentru intervenții pirotehnice

Se înmulțesc misiunile pirotehnice pentru pompierii mureșeni. Aceștia sunt solicitați din ce în ce mai des pentru asanarea unor elemente de muniție provenite, în marea lor majoritatea, din Cel De-al Doilea Război Mondial.

Miercuri, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitată la două misiuni pentru asanarea muniţiei neexplodate. Prima solicitare a fost la ora 11.15, în localitatea Sântana de Mureş, aici fiind descoperite 10 cartuşe de infanterie de diferite calibre. A doua solicitare a fost la ora 17.30, în localitatea Hădăreni, unde ciobanii au găsit pe câmp trei bombe de artilerie calibrul 60 milimetri şi o bombă calibrul 48 milimetri. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă.

Pompierii mureșeni le recomandă cetăţenilor, în cazul în care găsesc astfel de muniţii neexplodate, să nu le atingă, să nu le lovească, să nu le introducă în clădiri, să nu le predea la centrele de colectare a fierului vechi şi să anunţe Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” prin apel la numărul de urgenţă 112.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite