Bombă din Cel De-al Doilea Război Mondial descoperită pe malul râului Gurghiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bomba a fost transportată în siguranță într-un spațiu special amenajat
Bomba a fost transportată în siguranță într-un spațiu special amenajat

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea”, al judeţului Mureş, a intervenit ieri pentru asanarea unor elemente de muniţie în localitatea mureșeană Gurghiu.

La faţa locului, membrii echipei pirotehnice au identificat şi ridicat o bombă de aruncător de calibrul 120 de milimetri, care a fost descoperită întâmplător de către un localnic, pe malul râului Gurghiu. Muniţia provine, cel mai probabil, din Cel De-al Doilea Război Mondial, aceasta fiind ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă.

Din fericire, nu au existat victime, întrucât localnicii aflați în zonă s-au îndepărtat de locul cu pricina până în momentul în care au sosit pompierii. Reprezentanții ISU Horea spun că astfel de cazuri sunt relativ frecvente în județul nostru, întrucât foarte mult armament a fost ascuns pe raza Mureșului în timpul celei de-a doua deflagrații mondiale.

Pompierii mureșeni le recomandă cetăţenilor, în cazul în care găsesc astfel de elemente de muniție neexplodate, să nu le atingă, să nu le lovească, să nu le introducă în clădiri, să nu le predea la centrele de colectare a fierului vechi şi să anunţe Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea”, prin apel la numărul de urgenţă 112.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite