Bombă din Al Doilea Război Mondial găsită de un localnic în Solovăstru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bomba urmează să fie distrusă
Bomba urmează să fie distrusă

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, a intervenit pentru asanarea unor elemente de muniţie în localitatea Solovăstru.

La faţa locului, membrii echipei pirotehnice au identificat şi ridicat o bombă de aruncător de calibrul 82 mm. Bomba a fost găsită accidental de către un localnic care efectua săpături într-o grădină. Muniţia provine, cel mai probabil, din Cel De-al Doilea Război Mondial, aceasta fiind ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă. Astfel de situații sunt des întâlnite în județul nostru, pompierii fiind solicitați anual în zeci de astfel de situații pirotehnice.

”Recomandăm cetăţenilor, în cazul în care găsesc astfel de muniţii neexplodate, să nu le atingă, să nu le lovească, să nu le introducă în clădiri, să nu le predea la centrele de colectare a fierului vechi şi să anunţe Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Horea prin apel la numărul de urgenţă 112”, se arată într-un comunicat emis de ISU Horea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite