Târgu-Mureş: Bolnavii mureşeni în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Farmaciile mureşene au consumat de anul trecut o parte din bugetul pe 2010
Farmaciile mureşene au consumat de anul trecut o parte din bugetul pe 2010

Previziunea sumbră a reprezentanţilor Colegiului Farmaciştilor Mureş. Potrivit acestora, momentan farmaciile lucrează încă trei luni cu un buget calculat la voaloarea celui din 2009. Dacă nu se aprobă o majorare de buget farmaciile riscă să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, iar cei afectaţi îăn mod direct vor fi pacienţii.

Potrivit site-ului CJAS MuREŞ, Pentru primul trimistru din 2010 s-au alocat 5.165.000 de lei pentru consumul de medicamente cu şi fără contribuţie personală. Din această sumă farmaciile mureşene au cheltuit deja 1.801.834 de lei până la 6 ianuarie 2010.

Momentan farmaciile eliberează medicamente gratuite şi compensate pe baza unui act adiţional la la contractul din 2009 semnat cu CJAS, valabil până la 31 martie 2010. Valoarea contractului s-a stabilit pe baza unei medii făcute raportată la bugetul de anul trecut.

Problema e că multe farmacii mureşene n-au mai primit în ultima perioadă a anului trecut fonduri pentru eliberarea de medicamente gratuite şi compensate, onorând reţete pe baza unor angajamente cu CJAS şi deci consumând şi o parte din bugetul pe 2010.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite