Bolnavii mureşeni lăsaţi fără medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Asigurări de Sănătate Mureş nu a primit încă niciun ban în urma rectificării bugetare, deşi fondurile pentru aproape toate tipurile de medicamente s-au epuizat.

Bolnavii mureşeni sunt nevoiţi să meargă de la o farmacie la alta pentru a-şi achiziţiona medicamentele prescrise de medici şi asta din cauza faptului că fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mureş s-au epuizat. În aceste condiţii, mulţi farmacişti refuză să mai onoreze reţetele pacienţilor, de teama că acestea nu le vor fi decontate.

Reprezentanţii CJAS Mureş au solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o suplimentare de peste 270.000.000 lei a bugetului alocat pentru acest an, atât pentru medicamente, cât şi pentru asistenţa medicală. Până acum însă nu a primit niciun ban.

Pentru a putea onora în continuare reţetele, farmaciile mureşene ar avea nevoie de 53.000.000 de lei pentru medicamente eliberate cu şi fără contribuţie personală, circa 11.000.000 lei pentru programul naţional de diabet zaharat şi 4.000.000 de lei pentru programul naţional de oncologie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite