Târgu-Mureş:Portret/Călin Blaga, globetrotter-ul târgumureşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Portret/Călin Blaga, globetrotter-ul târgumureşean
Târgu-Mureş:Portret/Călin Blaga, globetrotter-ul târgumureşean

Maseur de meserie, tânărul a ajuns în ţări exotice din pasiune pentru tot ce înseamnă  nou. Visele pot deveni realitate.

Călin Blaga este la prima vedere un tânăr obişnuit, chiar dacă ascunde o poveste de viaţă fermecătoare. Încă din liceu îşi dorea să practice masajul de relaxare şi medical, astfel că după Bacalaureat a terminat un curs spercializat în acest sens. „Intenţionam să merg la Sibiu la universitate, însă din considerente financiare am rămas aici. Atunci am început să mă gândesc serios la o activitate de maseur pe un vas de croazieră, întrucât mereu am fost atras de călătorii în locuri noi şi alături de oameni noi. Am muncit mult în timpul facultăţii şi mi-am îndeplinit visul”, povesteşte băiatul.

După facultate, pe ocean

Imediat după absolvirea cursurilor universitare la Târgu-Mureş, a urmat procesul de obţinere a unui contract de muncă pe un vas de croazieră. Lucrând timp de 4 ani în oraşul nostru în diverse saloane, tânărul acumulase o experienţă bogată în domeniul masajului terapeutic, aşadar după cursuri de acomodare la Budapesta şi Londra, Călin a pornit în prima mare aventură a vieţii sale.”Am semnat un contract cu o companie americană şi am lucrat pe vasul „Voyage of the seas”(Călătoria mărilor n.r.). Practic, e cel mai mare vas de croazieră din lume.Am ajuns în locuri la care doar visam în urmă cu câţiva ani, cum ar fi Honduras, Mexic, St.Marteen, St.Thomas, Belize, Martinica, Jamaica, Panama, Costa Rica şi, evident, Statele Unite ale Americii”, afirmă mureşeanul. Deşi a văzut şi o mare parte din Europa, tânărul se declară un admirator al Americii Latine.

Tristeţea de aici l-a trimis înapoi

Ajuns acasă în toamna lui 2008, băiatul a fost uimit de diferenţa cu care privesc viaţa cei de aici, spre deosebire de cei din ţările vizitate. „M-am bucurat enorm să îmi revăd familia şi prietenii, dar tristeţea oamenilor din ţară m-a trimis, practic, înapoi. În plus, setea de cunoaştere a unor locuri noi nu s-a stins”, spune băiatul. Anul acesta, lucrând pe două vase de croazieră, Călin a văzut Florida, Caraibele, Panama, California, Canada, Alaska şi nu în ultimul rând, Brazilia. În Brazilia a petrecut mai mult de o lună, timp în care a intrat în contact cu tot ceea ce înseamnă obiceiurile, luxul din marile oraşe şi sărăcia şi pericolul din favellas(cartierele mărginaşe braziliene n.r.).

Viitorul înseamnă restul lumii

Aflat în ţară  pentru următoarele luni, Călin îşi pregăteşte următoarea călătorie. E conştient că mai are multe de văzut. „Îmi doresc să  călătoresc cât mai mult, până îmi voi găsi cu adevărat locul”, declară Călin Blaga.

Născut

25 octombrie 1984, la Târgu-Mureş

Activitate

Maseur

Educaţie

Universitatea Petru Maior

Stare civilă

Necăsătorit

Ce-i place

„Îmi plac femeile frumoase, să fiu înconjurat de prezenţe feminine, deoarece ele reprezintă un element pozitiv al existenţei noastre. Muzica bună ocupă un loc important în viaţa mea. Îmi plac AC/DC, Vama Veche, Pendulum, Manu Chao şi multe altele”, spune băiatul.

Ce nu-i place

„Nu suport oamenii care nu zâmbesc, închişi în ei. Viaţa trebuie trăită cu zâmbetul pe buze de noi toţi. Chiar dacă nu sunt pretenţios în legătură cu mâncarea, nu îmi place deloc carnea de miel. Nu îmi plac absolut deloc femeile grase”, afirmă Călin.

Întrebări şi răspunsuri

Care e locul ce te-a impresionat cel mai mult?

C.B.: Cu siguranţă, Rio de Janeiro! În Rio de Raneiro este o energie pozitivă care te învăluie din momentul în care ieşi in stradă. Oamenii se bucură de viaţă deşi problemele lor sunt mai grave decât ale noastre. Plaja şi petrecerile de acolo întotdeauna aduc fericirea. Aş putea vorbi ore întregi despre acel loc minunat.

Ce le recomanzi tinerilor care îşi doresc să lucreze pe un vas de croazieră?

C.B.: E simplu: să încerce să se bucure de ce li se oferă acolo. Să muncească  serios şi să fie veseli chiar şi în cele mai dificile momente.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite