Biblioteca Judeţeană se mută la parterul Hotelului Parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul multimedia şi "Colţul" American sunt principalele surprize pregătite de BJ Mureş cititorilor. Lucrările de amenajare a hotelului sunt în plină desfăşurare, iar conducerea Bibliotecii speră ca până la sfârşitul anului să îşi mute o parte din activitate în noua locaţie.

Mureşenii se vor putea bucura din toamna acestui an de o bibliotecă modernă, completă, situată la parterul Hotelului Parc. Aflat în plină reabilitare, hotelul, intrat în administrarea Consiliului Judeţean, urmează să găzduiască mai multe instituţii subordonate administraţiei judeţene. “Valorea investiţie este de 2.300.000 de lei, iar acolo vrem să mutăm Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanei, care e acum funcţionează în subsolul CJ, instituţia Arhitectului Şef, dar şi unele birouri din Instiţia Prefectului şi alte ONG-uri care ne solicită spaţii”, declară Cristian Chirteş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Biblioteca Judeţeană este una dintre instituţiile care îşi vor muta parţial activitatea în hotelul intrat în urmă cu un an în reabilitare, iar planurile pentru a le oferi mureşenilor o bibliotecă la nivel european sunt foarte aproape de realizare. „Ne bucurăm foarte mult că ne vom putea lărgi aria de activitate şi la Hotel Parc, pentru că astfel vom avea oportunitatea de a oferi servicii mult mai complexe cititorilor”, ne-a declarat Liana Moldovan, şef serviciu Evidenţă şi Dezvoltare a Colecţiilor din cadrul BJ Mureş.

Centrul multimedia, în care mureşenii vor putea urmări DVD-uri educative sau documentare, precum şi să asculte audiobook-uri, este principala noutate a bibliotecii din hotelul Parc. În plus, American Corner, realizat în colaborare cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, va deţine o gamă largă (aproape 400 de cărţi) în limba engleză-americană pentru abonaţii Bibliotecii mureşene. Ca o completare a serviciilor oferite de BJ Mureş, sala de conferinţe cu peste o sută de locuri va fi utilizată pentru efectuarea unor cursuri gratuite pe diverse teme utile pentru comunitatea locală.

Se lucrează de zor

Încăperile hotelului Parc s-au transformat într-un şantier în toată regula. Pereţii sparţi sau proaspăt zugrăviţi şi muncitorii care meşteresc de zor, completează peisajul liniştit al zonei în care e situat hotelul.

În total sunt 19 muncitori care se ocupă de lucrările de reabilitare a clădirii, iar acestea decurg conform planificării. Ştiu că sunt foarte multe insituţii care abia aşteaptă să se mute aici, iar noi vom face în aşa fel încât acest lucru să fie posibil din toamna acestui an. Biblioteca Judeţeană va fi una extrem de modernă şi completă, urmând să deţină un centru multimedia, un spaţiu mare pentru birouri şi săli unde vor fi aranjate cărţi în diverse limbi”, ne-a precizat Mihai Rend, maistru şef al şantierului de la Hotel Parc.

Hotel Parc, cu o suprafaţă totală de 3.209 metri pătraţi a fost transmis din domeniul privat al statului şi din administrarea Regiei Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS), în domeniul public al judeţului Mureş şi în administrarea Consiliului Judeţean prin hotărâre de Guvern în 20 august 2008.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite