Târgu-Mureş: Ecrane digitale la Biblioteca Teleki

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Ecrane digitale la Biblioteca Teleki
Târgu-Mureş: Ecrane digitale la Biblioteca Teleki

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat ieri un parteneriat cu Asociaţia Rotaract Club Téka Târgu Mureş în vederea realizării proiectului „Campanie de strângere de fonduri pentru Biblioteca de Carte Veche Teleki-Bolyai”.

Scopul strângerii de fonduri iniţiate de Rotaract este achiziţionarea a trei monitoare senzoriale pentru Muzeu şi a unui program special pentru aceste instrumente, pentru ca vizitatorii să poată obţine informaţii electronice, dar şi restaurarea picturilor de secol XVIII-XIX din Muzeu din galeria de picturi originale ale Bibliotecii de Carte Veche, deschisă în faţa publicului din 1802.

Biblioteca Teleki-Bolyai din Târgu-Mureş deţine una dintre cele mai bogate colecţii de carte veche din Transilvania. Cele peste 200.000 de volume constituie o colecţie ştiinţifică cu structură enciclopedică, ce conţine rarităţi bibliofile. Azi, Biblioteca funcţionează ca bibliotecă documentară, iar Sala reprezentativă a Bibliotecii Samuel Teleki - contele fondator, este deschisă în faţa publicului vizitator.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite