Târgu-Mureş: Elevii sighişoreni dărâmă "Zidul Berlinului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Elevii sighişoreni dărâmă "Zidul Berlinului"
Târgu-Mureş: Elevii sighişoreni dărâmă "Zidul Berlinului"

Elevii Liceului "Joseph Haltrich" din sighişoara, îndrumaţi de profesorul Manfred Neubert, au contruit în apropierea Scărilor Acoperite din Cetate un "Zid al Berlinului" în miniatură. Zidul, simbol al comunismului, va fi dărâmat mâine.

Elevii Liceului "Joseph Haltrich" din Sighişoara vor comemora căderea Zidului Berlinului într-un mod inedit. Îndrumaţi de profesorul Manfred Neubert, consultant pentru limba germană şi responsabil cu examinarea în vederea acordării atestatului de limbă germană, „Sprach Diplome” în cadrul liceului, elevii au construit în apropierea Scărilor Acoperite din Cetatea Medievală o replică a Zidului Berlinului, pe care o vor dărâma mâine.

Acţiunea are menirea de a-i face pe elevi să înţeleagă importanţa luptei împotriva comunismului, participând la o lecţie vie de istorie şi educaţie civică.

"Activitatea extraşcolară a profesorului Neubert este deosebit de meritorie, proiectul său în care au fost implicaţi elevi români şi germani pe tema a două personaje istorice reprezentative pentru cultura celor două comunităţi, Till Eulenspiegel şi Dracula, fiind recent premiat la Concursul de proiecte de la Berlin a cărui festivitate de premiere va avea loc în cursul acestei luni", a precizat Anca Silvia Raţiu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sighişoara.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite