Cardiologul Benedek Imre, în conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Benedek Imre a intrat în vizorul inspectorilo Agenţiei Naţionale pentru Integritate, după ce Clinica de Cradiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a semnat un contract de furnizare a aunor servicii medicale cu societatea Cardio Med, firmă la care este asociat.

Inspectorii ANI au precizat că au indicii referitoare la posibila încălcare de către Benedek Imre a dispozițiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese.

Conform comunicatului de presă emis de ANI, Benedek Imre, în calitate de Șef de Secție în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, a stabilit la data de 26.03.2010, cu S.C. CARDIO MED S.R.L., societate în cadrul căreia deține calitatea de Asociat, relații comerciale prin încheierea unui contract de furnizare a serviciilor medicale, contract care a fost prelungit până în anul 2011,  încălcând, astfel, prevederile legii privind reforma în domeniul sănătății.

Potrivit documentului respectiv, "constituie conflict de interese deținerea de către manager persoană fizică (...) de acțiuni sau interese la societăți comerciale ori organizații nonguvernamentale care stabilesc relații comerciale cu spitalul la care persoana în cauză exercită sau intenționează să exercite funcția de manager”.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite