Bază sportivă ca-n filme la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii se vor putea mândri în câţiva ani cu un complex de săli sportive pentru baschet, dar şi alte sporturi, în apropiere de Universitatea Sapientia.

Costurile totale ale bazei sportive a celor de la BC Sirius Târgu-Mureş ar urma să fie de aproximativ 13-14 milioane de euro. „Am efectuat studiul de fezabilitate, iar în urma lui a reieşit că în final, costurile vor fi cu un milion de euro mai mici decât preconizasem la început”, ne-a declarat Kiss Istvan, preşedintele Baschet Club Sirius.

Baza sportivă ar urma să se întindă pe trei hectare situate pe un teren aparţinând Universităţii Sapientia. Aceasta va include sală mare de sport cu 1.700 de locuri în tribune, pe trei nivele, în care va fi inclusă şi posibilitatea de cazare a sportivilor (10-15 camere pentru cantonament, chiar şi pentru loturi naţionale), plus săli de conferinţă, sală de fitness şi forţă. Sala va fi dotată cu rampe ce vor permite accesul persoanelor cu handicap locmotor. Cea de-a doua sală din complexul sportiv va fi ceva mai mică, având o capacitate de 400 de locuri pentru spectatori şi în faza de proiect conţine conţine şi un viitor centru de fizioterapie sportivă în care cei de la Sirius vor colabora cu medici specialişti. În aer liber vor fi amenajate un teren de baschet betonat, un teren de handbal, teren cu iarbă artificială pentru mini-fotbal şi o pistă de atletism de 200 de metri care va permite şi probe de aruncarea greutăţii sau sărituri în înălţime.

Am decis să ne construim propria bază din dorinţa de a scăpa de grija spaţiului pentru antrenament sau jocuri. Mereu am întâmpinat greutăţi în acest sens. Noi avem planuri măreţe, ne dorim să devenim clubul fanion al oraşului la baschet feminin, dar şi în alte sporturi, cum ar fi tenisul, iar această bază sportivă ne va ajuta foarte mult să ne îndeplinim dezideratul. Pe lângă scopul sportiv al complexului, aici vor putea fi organizate evenimente culturale, serbări, iar o parte din terenuri vor putea fi amenajate ca patinoare pe timp de iarnă”, a adăugat Kiss Istvan.

În ceea ce priveşte finanţarea construcţiei, cei de la BC Sirius urmează mai multe căi: fonduri europene sau guvernamentale, sponsorizări private şi chiar donaţia celor două procente din impozitul pe venit, prin Formularul 230. Cert e că în următorii 6-7 ani, oraşul nostru va deveni un centru al sportului românesc odată cu finalizarea proiectului bazei sportive Sirius.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite