Târgu-Mureş: Bază sportivă pentru deţinuţii mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Bază sportivă pentru deţinuţii mureşeni
Târgu-Mureş: Bază sportivă pentru deţinuţii mureşeni

Deţinuţii din Penitenciarul Târgu-Mureş vor avea anul acesta o bază sportivă, ce va avea un teren de fotbal, unul de baschet şi mai multe vestiare, toate acestea ca urmare a faptului că tinerii deţinuţi sunt pasionaţi de sport.

„Noua bază sportivă va fi realizată la Ferma Agrozootehnică din Sâncraiu de Mureş. Deocamdată am început nivelarea terenului şi am avea nevoie de un gazon artificial pentru terenul de sport, pe care sperăm să-l obţinem cu ajutorul sponsorilor sau al autorităţilor locale”, a spus comisarul şef  Mihai Hăbălău, directorul Penitenciarul Târgu-Mureş. 

Tinerii deţinuţi şi-au înfiinţat deja o echipă de fotbal a penitenciarului, care joacă meciuri amicale cu celelalte echipe ale elevilor din liceele mureşene. „Visul nostru este să ne înscriem în Cupa Liceelor la Fotbal ce se va desfăşua în a doua jumătate a lunii octombrie. Deja am avut mai multe meciuri amicale jucate cu licee din Târgu-Mureş, dar şi cu echipa Penitenciarului din Aiud”, a spus Eleodor Curcă, ofiţer instructor la Penitenciarul din Târgu-Mureş.


Echipa de fotbal a penitenciarului are 11 jucători cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani şi se antrenează câte două ore în fiecare săptămână pe terenul Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”. „Jucătorii sunt deţinuţi închişi în regim semideschis, cu un comportament pozitiv, fără abateri disciplinare, dintre care unii sunt şi la şcoală sau lucrează”, a mai spus Eleodor Curcă.


Pe lângă fotbal, deţinuţii mureşeni sunt interesaţi şi de învăţătură, anul acesta 82 dintre ei înscriindu-se la cursurile de învăţământ primare, gimnaziale, liceale şi universitare, iar numărul acestora va creşte, deoarece conducerea instituţiei a cerut foile matricole ale tinerilor de la unităţile şcolare pe care aceştia le-au absolvit.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite