Bastionul Dogarilor devine Mecca rockerilor mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna Amară, Nişte Băieţi, Kumm şi Byron vor concerta la Târgu-Mureş. Timp de o lună, târgumureşenii care iubesc muzica rock românească vor avea parte de concerte de gală în Cetatea Medievală.

Seria concertelor „Sesiunea de noapte” va debuta la sfârşitul săptămânii cu un comcert live al trupei „Nişte Băieţi”, de la ora 20.00 Tot în 27 februarie vor urca pe scena din Bastionul Dogarilor al Cetăţii Medievale, şi băieţii de la AndărCavăr Bend, care vor concerta în deschidere.

Pe mureşenii avizi de muzică românească de calitate şi, mai ales, live, îi aşteaptă un festin de rock, în Cetate urmând a fi prezenţi artişti precum Byon (în 4 martie, de la ora 21.00), Kumm (în 19 martie, de la ora 21.00) şi, nu în ultimul rând, Luna Amară, aceştia urmând să încheie mini-turneul de rock mureşean în data de 1 aprilie, de la ora 21.00.

Proiectul “Nişte Băieţi”, născut în primăvara lui 2006, propune reinterpretarea şlagărelor din muzica uşoară românească în ritm de punk rock, încercând să aducă generaţiei actuale ceva din zâmbetul generaţiei trecute.

Membrii formaţiei „Nişte Băieţi” Albert (vocal şi efecte), Barbone (bass, „gibberish backing vocals”), Gabox (chitară, „gibberish backing vocals”) şi X-u (tobe, „gibberish backing vocals”) promit un show pe cinste duminica ce vine. Biletele de intrare vor costa 10 lei, astfel că organizatorii se aşteaptă la o audienţă masivă în Bastion la ora concertului.

Kumm, obişnuiţi cu Târgu-Mureşul

Clujenii de la Kumm, care vor electriza scena din Bastion în 19 martie, au fost în dese rânduri la Târgu-Mureş, unde au susţinut concerte atât la Festivalul Peninsula, cât şi în cluburi. De-a lungul timpului, stilul muzical al formației a variat considerabil, de la rock progresiv cu influențe jazz și etno până la rock alternativ.

Formația a trecut prin numeroase schimbări de componență, singurii membri din formula originală fiind clăparul Kovács András și chitaristul Eugen Nuțescu, cunoscut și sub numele de Oigăn. Piese precum „Butterflies” sau „O mie de chipuri”, vor răsuna din boxele Bastionului în ceea ce se anunţă a fi un concert de neuitat.

Rock alternativ cu Luna Amară

Tot de la Cluj vin şi rockerii care vor „stinge lumina” concertelor din Cetatea Medievală, în 1 aprilie. Luna Amară este un nume de legendă al rock-ului alternativ românesc, băieţii mândrindu-se cu un palmares de excepţie: au urcat pe aceeaşi scenă, de-a lungul timpului, cu formaţii precum Rammstein, Him, Anathema, Apocalyptica, Faith no More, Alice in Chains sau Incubus. În prezent, ei lucrează la următorul album, ale căror piese vor putea fi ascultate la Târgu-Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite