Bani europeni pentru judeţul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, UE acordă bani nerambursabili pentru două proiecte referitoare la managementul integrat al apei şi pentru ameliorarea unei zone verzi din zona Sighişoara-Târnava Mare.

Proiectele Cleanwater şi Stipa sunt printre cele 210 noi proiecte pentru care Comisia Europeană va asigura o cofinanţare totală, în valoare de 250 de milioane de euro, în cadrul programului LIFE+, în perioada 2007-2013.

Judeţul Mureş va beneficia de 300.000 de euro, din care Fundaţia ADEPT Transilvania va realiza evaluări în teren privind conservarea unui habitat de 10.000 de hectare de vegetaţie, urmând să realizeze planuri de acţiune în acest sens. „Este un proiect de amploare în zona Sighişoara-Târnava Mare. Ne axăm pe două tipuri de habitate, şi anume pajişti uscate seminaturale, pe suprafeţe calcaroase, cu importante areale de orhidee şi un alt habitat, respectiv pajişti stepice subpanonice. Obiectivul este conservarea acestui spaţiu, realizarea unor studii de teren, monitorizarea, studierea managementului pajiştilor cu consultarea fermierilor şi a proprietarilor de terenuri. La final, vom analiza cele constatate şi vom realiza planurile de acţiune necesare", a declarat Răzvan Popa, responsabil pe agricultură şi biodiversitate în cadrul Fundaţiei ADEPT Transilvania.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite