Târgu-Mureş: Baluri “pe uscat” şi fără fumuri?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Fişe informative” despre balurile bobocilor trebuie trimise Inspectoratului Şcolar Judeţean cu cinci zile înaintea petrecerilor. Directorii şi diriginţii au primit ordin să supravegheze strict distracţia.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a trimis şcolilor o adresă pentru care atrage atenţia asupra regulilor pentru organizarea balurilor în acest an.

”Aceste activităţi se pot derula numai sub supravegherea nemijlocită a conducerii unităţii de învăţământ şi a diriginţilor, cu asigurarea tuturor condiţiilor de securitate şi pază pentru elevii participanţi. Organizatorii şi persoanele responsabile din şcoală au obligaţia de a se asigura că în locaţiile alese sunt respectate interdicţiile privind comercializarea şi consumul de alcool şi tutun de către minori şi că programele prezentate nu încalcă normele morale şi etica şcolară”, se arată în document, sub semnătura inspectorului şcolar general, Dumitru Matei. 

În plus, directorii  sau coordonatorii de eveniment au obligaţia de a infoma IŞJ, prin adresă trimisă inspectorului educativ cu cel puţin cinci zile înainte asupra acordului Consiliului de Administraţie al unităţii privind durata, locaţia, programul şi responsabilităţile stabilite pentru organizarea acţiunii.

Variante

Casa de Cultură Mihai Eminescu reprezintă una din variantele pentru organizarea spectacolelor de bun venit pentru boboci. “Avem nevoie de o cerere semnată de conducerea şcolii. Tarifele de închiriere sunt 600 lei pentru o oră, 1000 lei pentru două ore, 1300 lei pentru trei ore şi 1500 lei pentru patru ore. Spaţiul de jos (unde funcţiona discoteca Cuba Libre, n.r.) nu poate fi folosit. Este în procedură de închiriere, până la finalul lunii octombrie sperăm să avem un nou administrator, cu acelaşi obiect de activitate”, ne-a declarat Simona Borşan, directorul adjunct al instituţiei.

“Ne pot contacta la sediu sau prin datele de pe site, avem deja trei şcoli care vor organiza la noi”, ne-a declarat Demeter Jozsef, administratorul Jazz & Blues Club.

“Se pot organiza şi la noi. Nu avem un tarif stabilit, se calculează un procent din bilete. Avem toate condiţiile deşi unii preferă să organizeze în corturi sau în pivniţe cu igrasie”, ne-a declarat şi Ovidiu Botârcă, administratorul clubului Apollo.


În Târgu Mureş funcţionează 18 unităţi de nivel liceal, iar balurile reprezintă pentru peste 10 dintre ele evenimente majore la care participă peste 1.000 de persoane. Ca săli de spectacole mai sunt disponibile Teatrul Naţional, Palatul Culturii sau  Cinematograful Arta.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite