Bacul de toamnă! Află subiectele de la istorie şi matematică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.900 de absolvenţi de liceu din judeţul Mureş au fost aşteptaţi azi la centrele de evaluare, unde au avut loc probele scrisă la istorie şi la matematică, în cadrul Bacalaureatului de toamnă.

Update 16.15 Din cei 1889 de elevi aşteptaţi astăzi la examen, 202 au absentat, iar unul a fost eliminat pentru că a încercat să fraudeze examenul. Astfel, doar 1686 de absolvenţi de liceu au participat în mod complet la examenul de Bacalaureat.

Iată care au fost subiectele la istorie:

Sub I două paragrafe, unul despre cnezatele româneşti din Oltenia din prima jumătate a secolului al XIII-lea, iar al doilea a fost despre entităţile româneşti de la Sud de Carpaţi şi invazia mongolă din 1241

Sub II - un text despre Spania în epoca modernă

Sub III - de elaborat în aproximativ două pagini un eseu despre statul român în secolul al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea.

La matematică, elevii au avut de rezolvat următoarele:

La primul dintre subiecte, elevilor li s-a cerut să rezolve saşe cerinţe, printre care o progresie aritmetică, calculul razei unui cerc, o ecuaţie cu logaritmi şi o problemă cu procente.

Subiectul al doilea a cuprins două cerinţe, prima legată de calcularea determinantului unei matrici, iar a doua de definire a legii de compoziţie a unei mulţimi de numere reale. Subiectul al treilea, tot cu două cerinţe, ceva mai complicat decât precedentele, a continut probleme cu funcţii.

La profilul real, la primul subiect elevilor li s-a cerut să găsească raţia unei progresii geometrice, să rezolve o funcţie, o inecuaţie, să găsească termeni raţionali, să calculeze distanţa la o dreaptă şi unghiurile unui triunghi. Pentru rezolvarea corectă a fiecăruia dintre acestea, elevii primeau câte 5 puncte.

La subiectul al doilea, elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări pornind de la o mulţime şi de la un polinom. La al treilea subiect, elevii au avut mai multe cerinţe pornind de la două funcţii.

Calendarul examenului de Bac

29 august - Limba şi literatura română
30 august - Limba şi literatura maternă
31 august - Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
2 septembrie - Proba la alegere a profilului şi a specializării
4 septembrie - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 - 20.00)
7 septembrie  - Afişarea rezultatelor finale


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite