Târgu Mureş: Furt de fier vechi de la Combinatul chimic BICAPA din Târnăveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimiii ani, aproape săptămânal hoţii dezmembrează părţi din combinat, care e părăsit şi abandonat

Ziua în amiaza mare, marţi, 17 noiembrie, o căruţă încărcată cu fier vechi a fost oprită pe strada Mioriţei din municipiul Târnăveni, de o patrulă de siguranţă publică formată din poliţist şi jandarm. Persoanele au fost legitimate, s-a stabilit că sunt chiar din localitate şi din declaraţiile lor a reieşit că fierul vechi l-au sustras de pe platforma  combinatului chimic BICAPA  cu scopul de a-l valorifica la centrele de colectare a fierului vechi în schimbul unei sume de bani.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cei doi suspecţi fiind cercetaţi în stare de libertate. De menţionat că acest gen de furturi de fier vechi este frecvent în Târnăveni, lunar de câteva ori diverse persoane dezmembrând diverse părţi ale combinatului BICAPA spre a le vinde. Amintim că BICAPA e închisă de câţiva ani, având acele bataluri ce ameninţă cu poluarea bazinul hidrografic Mureş.

Fostul director al combinatului, Ştefan Komives, susţine că o vânzare pe bucăţi ar fi pe placul celor care vor să ducă BICAPA la fier vechi, pe platformă existând circa trei mii de tone de fier şi zeci de tone de neferoase. Deja hoţii dau târcoale platformei, măsurile poliţiei de a stăvili fenomenul dovedindu-se ineficiente.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite