BC Mureș câștigă la Rovinari și continuă să fie lider!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arhivă
arhivă

Baschet Club Mureș a câștigat meciul disputat aseară în deplasare contra celor de la Energia Rovinari cu scorul de 79 la 71.

În urma acestui succes, echipa mureșeană se menține în fruntea clasamenului Ligii Masculine de baschet, la egalitate de puncte cu CSU Asesoft Ploiești, dar la diferență de coșaveraj.

Energia a început mai bine şi s-a desprins la 23-19 pe fondul evoluţiei foarte bune a pivotului polonez Raffal Bigus, respectiv a conducătorului de joc sârb Stefan Nikolic. Oaspeţii au revenit pe parcursul celui de al doilea sfert şi au intrat la vestiare în avantaj, scor 41-40.

În debutul reprizei a doua s-a mers cap la cap, echilibrul menţinându-se pe tabela de marcaj până la jumătatea intervalului. Atunci, gazdele s-au desprins la 52-48. Situaţia s-a schimbat radical imediat după aceea, întrucât gorjenii nu au înscris niciun punct în ultimele 5 minute ale acestei perioade de joc. BC Mureş a marcat 12 puncte fără niciun răspuns pentru un 52-60 la intrarea în actul final.

Louis Darby a adus pe Energia Rovinari la doar şase lungimi în spate, scor 58-64, în minutul 33, dar replica a venit imediat de la ardeleni care s-au desprins la 11 puncte. Cea mai mare diferenţă s-a consemnat în minutul 37, după coşul lui Jason Forte, scor 62-77. În final, amfitrionii au limitat proproţiile eşecului, scorul final fiind de 71-79.

Aleksandar Mladenovic a avut 15 puncte şi 7 recuperări, Jason Forte a adăugat 14 puncte şi 11 recuperări, Flavius Lăpuşte a totalizat 14 puncte şi 8 recuperări, Jujuan Cooley a terminat cu 13 puncte şi 9 pase decisive, iar Dwight Lewis s-a aflat la cea mai consistentă evoluţie pentru tigrii mureşeni, el având 10 puncte şi 4 recuperări.

Andrei Căpuşan a avut 17 puncte şi 7 recuperări, Stefan Nikolic  totalizat 14 puncte, 5 recuperări şi 5 pase decisive, Louis Darby a înscris 13 puncte şi 4 pase decisive, iar Raffal Bigus a reuşit 10 puncte şi 10 recuperări pentru Energia Rovinari.

Detalii, aici.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite