Azomureş continuă să polueze aerul din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicio sancţiune nu pare a fi destul de mare pentru Combinatul Chimic Azomureş, care, deşi a fost amendat săptămâna trecută de inspectorii Gărzii de Mediu Mureş cu suma de 50.000 de lei, continuă să polueze.

 Astfel, analizorul automat al Agenţiei pentru Protecţia Mediului a înregistrat depăşiri chiar şi  de şase ori a concentraţiei maxim admisă de amoniac în aer.  Cele mai mari valori s-au înregistrat luni, 22 august, între orele 11.00 şi 11.30, când concentraţia de amoniac din aer era de 1,854 mg/mc, faţă de 0,300 mg/mc , cât e limita legală admisă.

„La circa 0,5 km de platforma Azomureş SA, a fost depăşită şi concentraţia zilnică maxim admisă, valoarea măsurată fiind de 0,182 mg/mc, faţă de 0,100, cât este concentraţia maxim admisă”, a precizat Dănuţ Ştefănescu, directorul executiv al APM Mureş.

Din nou în control

După ce Agenţia pentru Protecţia Mediului a prezentat rezultatul măsurătorilor efectuate, inspectorii Gărzii de Mediu s-au deplasat din nou la Azomureş pentru a afectua un nou control. Acesta va dura câteva zile, iar apoi comisarii vor decide dacă vor amenda sau nu societatea. Conform legii, combinatul are termen 30 de zile pentru a contesta în Instanţă amenda primită.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite