Târgu-Mureş: Incendiu la Azomureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri seara, în jurul orei 22.00, la sala de compresoare de la secţia Amoniac III a Combinatului Chimic Azomureş din Târgu-Mureş. Nu au existat victime.

Focul a cuprins o hală din cadrul societăţii, iar imediat a fost alertat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţia Prefectului, Garda de Mediu şi Agenţia de Protecţia Mediului Mureş.

„La ora 21.40 ISU a fost anunţat că în incinta Combinatului Chimic s-a declanşat un incendiu cu flacără deschisă. S-au deplasat 4 autospeciale care au localizat şi stins incendiul în circa o jumătate de oră. Având în vedere specificul instalaţiei nu au putut să intervină cu apă şi au intervenit doar cu autospecialele cu spumă. Pagubele sunt minore şi s-au produs la un pod rulant, iar flăcările au ajuns până la acoperişul sălii care a ars puţin la izolaţie. Nu s-au înregistrat victime umane şi nu s-au produs degajări de amoniac în atmosferă. Deci în momentul de faţă situaţia este sub control”, a precizat subprefectul Valentin Precup.

Din primele cercetări, incendiul s-a produs la o pompă de ulei. „Se pare că o presetupă la o pompă de ulei de la compresorul de metan a cedat, a scăpat ulei şi s-a aprins de la conductele de abur care sunt acolo. Şi, bineînţeles, s-a extins, a ars uleiul din consolă, au ars cabluri electrice şi altele. Gazul în instalaţie e oprit şi o să vedem pe ziuă ce putem face. Ne apucăm de lucru să vedem ce e acolo. Pagubele nu ştim dacă sunt mari, pompa e stricată, podul rulant e deteriorat şi trebuie reparat, plus pierderea de produse. A fost mare incendiul şi destul de puternic. Flăcările au ajuns şi la acoperiş, a început să ardă şi izolaţia hidrofugă”, a declarat Iona Şoleriu, director tehnic al Azomureş.

Din punct de vedere al poluării nu au existat efecte în urma incendiului. „Nu au existat degajări de gaze în apă sau în aer, doar fumul rezultat în urma arderii, care însă nu a fost toxic pentru mediu”, a precizat Dănuţ Ştefănescu, director Agenţiei de Protecţie a Mediul.


 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite