Azi se încheie Festivalul Filmului European! Ce filme putem vedea la Teatrul Național

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Superclasico”, ”Blocaj” și ”Până și ploaia” sunt filmele pe care mureșenii le pot urmări astăzi la Teatrul Național, în cadrul ultimei zile ale Festivalului Filmului European.

De la ora 16.30, filmul danez ”Superclasico”. Christian este un comerciant danez de vin, din Copenhaga, căruia totul îi merge prost în ultima vreme. Este pe cale de a-şi declara falimentul, iar soţia, Anna, l-a părăsit în urmă cu an un şi jumătate şi a plecat în Argentina, să lucreze ca agent sportiv, în fotbal şi acum duce o viaţă de lux alături de un jucător argentinian de mare succes, Juan Diaz.

De la ora 18.30, e timpul pentru pelicula irlandeză ”Blocaj”. Fred trăieşte o viaţă liniştită şi izolată în maşina sa, după ce a pierdut orice speranţă că şi-ar putea îmbunătăţi situaţia. Dar totul se schimbă odată cu apariţia lui Cathal, un tânăr de 21 de ani, dependent de droguri, care îi devine „vecin”.

Ultimul film al FFE 2012, va fi ”Până și ploaia”, din Spania, de la ora 20.30. Până şi ploaia vorbeşte despre imperialismul spaniol prin intermediul unor incidente care se petrec la aproximativ 500 de ani unul de altul. În acelaşi timp examinează şi deciziile şi opiniile personale ale membrilor unei echipe de filmare condusă de regizorul Sebastián şi producătorul Costa, care se află în Bolivia pentru a turna un film despre primele explorări ale lui Cristofor Columb şi modul în care indienii erau trataţi de spanioli la vremea respectivă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite