Azi reîncep protestele sindicaliştilor mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna protestelor de toamnă începe astăzi cu pichetările sediilor de Prefectură din întreaga ţară.

Astăzi de la ora 15.00 a fost programată pichetarea prefecturii Mureş de către câteva sute de membri locali ai Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, alături de localnici salariaţi în sistemul bugetar, nemulţumiţi de măsurile anti-criză luate de guvernanţi.

O altă motivaţie pentru protestele care au început azi, dar vor continua pe întreg parcursul săptămânii a fost aceea că protestul organizat la nivel naţional în luna mai nu a avut efectele scontate. Mitingurile şi pichetările organizate de CNSLR Frăţia vor începe miercuri, urmând ca sindicaliştii de la Cartel Alfa să organizeze proteste în cascadă joi, vineri, dar şi lunea viitoare.

Vom organiza proteste la sediul Guvernului, la care sunt asteptaţi şi sindicaliştii din sistemul de sănătate. Joi vor fi prezente federaţiile sindicale din învăţământ, vineri, federaţiile economice, poliţiştii, sindicaliştii din sistemul de penitenciare, iar lunea ce vine, în 27 septembrie, vor protesta cele două federaţii din administraţia publică centrală şi locală. Am decis să protestăm în cascadă, deoarece în mai, când am protestat în comun într-o singură zi, nu am avut rezultate”, spune Markus Gyorgy, liderul Cartel Alfa Mureş. Între sindicaliştii care vor participa la mitingurile de protest organizate la Bucureşti se vor număra în jur de o mie de mureşeni.

Manifestaţiile vor fi organizate în semn de protest faţă de lipsa de reacţie a Guvernului României privind revendicările formulate în luna iunie a acestui an de sindicalişti şi după ce discuţiile reprezentanţilor confederaţiilor sindicale cu ministrul Muncii, Ioan Botiş (care au avut loc vineri n.r.) au eşuat.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite