Azi începe „nebunia” de pe malul Mureşului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De azi şi până duminică, lângă Complexul de agrement Weekend se va desfăşura ediţia 2010 a Festivalului Peninsula. În total, vor fi prezenţi 84 de artişti internaţionali şi autohtoni, care vor cânta pe cele patru scene pregătite pentru show-uri.

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Peninsula, devenit de-a lungul timpului cel mai mare eveniment muzical în aer liber din România, debutează astăzi pe malul Mureşului. Organizatorii de la Sziget Management (aceiaşi care organizează festivalul Sziget din Ungaria n.r.) le-au pregătit fanilor muzicii concerte susţinute de 84 de artişti şi trupe din România, dar şi din străinătate (Ungaria, Spania, Franţa, Marea Britanie, SUA, Argentina etc), pe cele patru scene amenajate în spaţiul amenajat pe malul Mureşului.

Printre cele mai aşteptate concerte ale ediţiei se numără cele ale trupelor Korn (în premieră în România n.r.), Tricky, Noisia, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, The Rasmus sau Dub FX, la care se adaugă DJ-ii Mark Knight, Fedde le Grande, SubFocus, Hernan Cataneo şi Above and Beyond, care vor mixa în Freedom Music Arena. „Pentru ediţia din acest an vom încerca să menţinem nivelul de anul trecut, atât în ceea ce priveşte diversitatea evenimentelor non-muzicale, cât şi intensitatea concertelor, deoarece obiectivul nostru principal este să oferim tuturor vizitatorilor un festival de calitate”, declară Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

La Festival preconizează participarea a peste 50.000 de persoane, iar foarte mulţi sunt aşteptaţi să stea cu cortul pe toată durata evenimentului. Capacitatea campingului pur la dispoziţie de organizatori este de 1.500 de corturi, dar şi de 200 de locuri de parcare pentru rulote sau maşini mari.

Festival de filme şi teatru

Pe lângă spectaculoasele concerte anunţate în cele patru zile de festival, peninsularii se vor delecta cu pictură pe corp, tatuaje şi un cort de filme amplasat special, unde vor rula, zilnic, trei filme TIFF (Altiplano, Il Divo etc) şi mai multe scurtmetraje premiate la Festivalul Alter-Native. Programul de teatru va cuprinde patru spectacole şi o serie de „live performance”-uri. Astăzi va fi pus în scenă spectacolul actorului Jozsef Kolcsar din Sfântu Gheorghe, după romanul „De veghe în lanul de secară” de J.D. Salinger, iar mâine de la ora 14.00, piesa „Drum Up”, jucată de actori bucureşteni.

Sport şi educaţie

Distracţia va fi la ea acasă şi în acest an la târgu-Mureş, datorită sporturilor extreme sau inedite care vor putea fi practicate pe teritoriul festivalului Peninsula. Pe lângă deja-obişnuitul bungee jumping, organizatorii au pregătit o catapultă uriaşă, un taur mecanic, spaţiu pentru paintball, tenis de masă şi întreceri de fotbal pentru cei pasionaţi de sportul rege. În plus, la Peninsula Park s-au înscris 25 de ONG-uri care vor derula programe educative (anti drog, anti SIDA, ateliere de produse realizate manual n.r.) pentru peninsulari.

Concertele de azi

Weekend Main Stage:


17:30 – Passo (Ungaria)
19:00 – Vama (România)
21:00 – Ska-P (Spania)
23:00 – Therapy? (Marea Britanie)

Freedom Music Arena:

21:00 – Horace Dan D (România)
23:00 – Phillip Straub (Austria)
01:00 – Mark Knight (Marea Britanie)
03:00 – Adrian Eftimie (România)

Terasa Kiss:

17:00 – Persona (România)
18:30 – Babylon Circus (Franţa)
20:30 – Kumm (România)
22:30 – Ganxsta Zolee És A Kartel (Ungaria)
00:00 – Chris.Su (Ungaria)
00:30 – Sub Focus (Marea Britanie)
02:30 – Chris.Su (Ungaria)

Ciuc Party Stage:

17:30 – Katapult (România)
19:30 – Lajko Felix Es Bandaja (Serbia, Ungaria)
21:30 – Harry Tavitian & Cserey Csaba (România)
23:30 – Deak Bill Blues Band (Ungaria)
01:00 – DJ Dome (România)

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite