Avocaţii mureşeni, buni de plată la CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare restanţă, 60.000 de lei, o are fostul prim-procuror la Parchetul Judecătoriei Târgu-Mureş, Vasile Costea. CAS Mureş a somat şi a emis titluri executorii pentru 125 de persoane care au debite la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate, instituţia a stabilit din oficiu obligaţiile de plată la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) pentru 125 de mureşeni, ţinându-se cont de veniturile nete din deciziile de impunere anuale ale contribuabililor, comunicate de organele fiscale teritoriale din subordinea ANAF.

Sumele variază între câteva sute de lei şi aproape 60.000 de lei, cea mai mare sumă fiind stabilită în sarcina fostului prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, Vasile Costea. Mai precis, avocatul Vasile Costea are de plată 58.955 de lei. „Nu e nicio problemă, eu aşteptam regularizarea. La meseriile liberale se plătesc unele sume trimestrial şi apoi se face regularizarea. Nu am fost anunţat oficial, dar voi plăti, chiar astăzi (luni - n.r.) o parte din sumă şi în următoarele zile restul, pentru că eu sunt un om care nu înregistrează niciun fel de datorie, în momentul de faţă“, a spus Costea, citat de Mediafax.

A contestat datoria

Sume importante de bani au de achitat şi avocatul Iuliana Felicia Dobre, soţia deputatului PNL Ciprian Dobre - 43.837 de lei şi avocatul Valentin Precup, fost subprefect - 30.808 lei.

Avocatul Iuliana Felicia Dobre a precizat că a atacat în instanţă obligaţiile stabilite din oficiu pe numele său de către CAS Mureş. „Sumele stabilite fac obiectul unui litigiu. Nu ştiu în baza a ce s-au calculate sumele respective, întrucât avocaţii nu au contract cu CAS, noi avem casă de asigurări separat, la care plătim 10 la sută, având teoretic plătite toate asigurările - de pensie şi de sănătate. Plus că am constatat că CAS mi-a calculat sumele respective aplicând un procent de 6,5, cât la angajatori, nu de 5,5, cât trebuia“, a spus Dobre.

Potrivit anunţului postat pe site-ul CAS, „sumele datorate reprezintă obligaţiile de plată la data emiterii documentelor administrative fiscale. Procedura de comunicare a somaţiilor şi a titlurilor executorii s-a efectuat concomitent şi prin poştă, cu confirmare de primire, prin afişare pe site-ul instituţiei, precum şi prin afişare la sediul CAS Mureş. Somaţiile şi titlurile executorii vor putea fi remise, sub semnătură, debitorilor cărora comunicarea actelor nu s-a putut efectua prin poştă. Actele administrative pot fi consultate de titularii acestora la sediul CAS Mureş“.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite