Avocat mureşean trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a lui Gavril Huza, avocat în cadrul Baroului Mureş, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins 2.000 de lei pentru a interveni pe lângă un procuror, în sensul de a propune arestarea unui acuzat şi nici sechestru pe averea acestuia.

Potrivit rechizitoriului, în 26 martie 2011, Gavril Huza, în calitate de avocat în Baroul Mureş, a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 2.000 de lei, lăsând să se creadă că ar avea trecere pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, pentru ca aceasta să nu propună instanţei competente arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a soţului femeii care l-a denunţat şi să dispună restituirea autoturismului aflat sub sechestru asigurător.

La data de 27 martie 2011, Huza a primit suma pretinsă de 2.000 de lei în scopul menţionat. În 1 aprilie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Gavril Huza, pentru 24 de ore, iar a doua zi, Curtea de Apel Tîrgu Mureş a respins propunerea de arestare preventivă, înlocuind-o cu obligarea inculpatului de a nu părăsi ţara.

În cauză, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite