Nu faceţi grătare pe unde apucaţi! Două spaţii special amenajate în Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Târgu-Mureş au fost amenajate, de aproape doi ani, două zone autorizate pentru picnic. Câteva mii de localnici îşi vor petrece ziua în aer liber, profitând de faptul că sunt liberi de 1 Mai.

Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic a intrat în vigoare în 30 martie. Potrivit reglementărilor legislative, autorităţile locale trebuie să amenajeze locuri speciale pentru cei care vor să facă picnic în mijlocul naturii.

Oraşul nostru beneficiază de două astfel de spaţii special amenajate. Este vorba de zonele tradiţionale pentru picnic - Platoul Corneşti, aflat în apropierea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, şi Calea Sighişoarei, lângă pădure. În plus, duminică va fi redeschis sezonul estival la Complexul Weekend, aşadar la Casa de Oaspeţi a Primăriei vor fi serviţi mici şi bere de către cetăţenii oraşului, alături de autorităţile locale.

"De un an jumătate, chiar doi ani, am pus la dispoziţia iubitorilor de natură locuri special destinate petrecerii timpului liber la Platoul Corneşti, în spatele spaţiului de joacă, unde am montat mese suplimentare lângă grătare. De asemenea, există spaţii în zona Calea Sighişoara, şapte puncte unde pot ieşi târgumureşenii la iarbă verde, amenajate cu bolovani, unde trebuie puse lemnele, cu grătare de fier. Ambele sunt autorizate. Avem rugămintea către cetăţeni să nu intre în alte locuri, pentru că va interveni Jandarmeria", afirmă purtătorul de cuvânt al Primăriei, Aurel Trif.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite