Autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” Mureş va fi dotat cu cinci autospeciale şi patru ambulanţe noi. Achiziţionarea echipamentelor face parte dintr-un proiect din Regiunea 7 Centru, finanţat din fonduri europene.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş va fi dotat cu nouă autospeciale noi. Trei dintre acestea vor fi ambulanţe de prim ajutor, una de Terapie Intensivă şi cinci vor fi autospeciale de teren pentu  lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică.

Toate acestea vor îmbunătăţi timpul de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă, atât  pentru accordarea asistenţei medicale, cât şi pentru stingerea incendiilor la fondul forestier şi în zonele cu teren accidentat şi străzi urbane înguste.

Ambulanţele de prim ajutor vor ajunge la SMURD Luduş şi Bălăuşeri şi la Garda de Intervenţie Miercurea Nirajului. Ambulanţa de Tearapie Intensivă şi o autospecială vor rămâne la Târgu-Mureş. Celelalte patru autospeciale vor ajunge la Sighişoara, Reghin, Târnăveni şi Sărmaşu.

Proiect de succes

 Achiziţionarea echipamentelor face parte dintr-un proiect amplu, ce prevedere dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Mureş, Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu. Proiectul a fost demarat în perioada 2008-2010, când cele şase judeţe au fost dotate cu 39 de autospeciale şi echipamente pentru dotarea centrului mobil de comandă şi control.

Autospecialele achiziţionate au contribuit la scăderea  timpilor de intervenţie la situaţii de urgenţă, de la 48 la 17 minute în mediul rural şi de la 25 la 13 minute în cel urban.

Rezultatele bune au determinat autorităţile judeţene să continue proiectul în acest an. „Modernizăm Serviciul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar aparatele de care acesta nu mai are nevoie le dă mai departe oraşelor şi comunelor, acoperind astfel în întregime tot judeţul”, a precizat Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Valoarea proiectului

 Consilierii mureşeni au aprobat acordarea sumei de 911.683 de lei din bugetul judeţean pentru a asigura cofinanţarea proiectului. Fiecare din cele şase judeţe incluse în proiect vor fi nevoite să-şi plătească partea lor de cofinanţare , în funcţie de echipamentele primite.

Valoarea totală a proiectului este de 20.356.621 de lei şi prevede achiziţionarea a 44 de ambulanţe şi autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă. Judeţele Alba, Covasna şi Hraghita vor primi câte 7 bucăţi, Braşov 6 bucăţi şi Sibiu 8 bucăţi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite