Autorităţile locale au interzis marşul husarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile au autorizat mai multe marşuri Foto: Arhivă
Autorităţile au autorizat mai multe marşuri Foto: Arhivă

Comisia locală a respins cererea de avizare, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a unui marş care presupunea participarea unor „husari". În schimb, au fost autorizate mai multe marşuri ale unor organizaţii şi formaţiuni maghiare.

Valentin Bretfelean, şeful Comisiei locale de avizare din Târgu-Mureş, a declarat, pentru Mediafax, că mai multe organizaţii şi formaţiuni politice maghiare au depus solicitări de aprobare a unor manifestări, în perioada 12-15 martie, la Târgu-Mureş.

În urma unei analize, toate au fost aprobate, cu excepţia unui marş al PCM, care presupune participarea unor „husari".

A fost aprobată solicitarea Asociaţiei „Siculitas Egyesulet", depusă de preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, pentru o reuniune a aproximativ 400 de persoane, la Monumentul Secuilor Martiri, în 12 martie, urmat, la Palatul Culturii din Târgu-Mureş, între orele 19.00-21.00, de o manifestare culturală, cu participarea preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo.

Tot în 15 Martie, UDMR a primit aprobare pentru o depunere de coroane la ora 11.00, la monumentul din Piaţa Bernady Gyorgy, la care este estimată prezenţa a 50 de persoane, şi pentru o adunare la Monumentul Secuilor Martiri, între orele 16.00 - 17.30, unde sunt aşteptate 3.000 de persoane.

A mai fost aprobat un marş cu lumânări, de 15 martie, al organizaţiei Tineretul Maghiar Ardelean. Circa 400-500 de persoane vor porni de la statuia lui Petofi, la ora 19.00, deplasându-se pe traseul strada Călăraşilor - Strada Revoluţiei - Strada 22 Decembrie - Monumentul Secuilor Martiri, a arătat Bretfelean.

„Aceasta este singura organizaţie care a spus că nu va avea drapelul naţional, dar Primăria şi Poliţia Locală i-au donat unul", a precizat Bretfelean.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite