Târgu-Mureş: Autobuzul lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Moş Crăciun conduce un autobuz special
Târgu-Mureş: Moş Crăciun conduce un autobuz special

E pentru al şaselea an de când prin Târgu Mureş circulă, de sărbătorile de iarnă un autobuz special, condus de un şofer special...  Moş Crăciun.

Fireşte, el circulă seara, spre deliciul celor mici şi amuzamentul celorlalţi, când bradul din Piaţa Trandafirilor şi întreg centrul ubei sunt luminate feeric. Autobuzul strălucitor e fotografiat de toată lumea, unii şoferi claxonează, copiii fac semne cu mâna moşului de la volan… Unul dintre  moşi se numeşte Tokes Csaba, şi are parte de experienţe deosebite.

„Un băieţel m-a întrebat dacă renii cumva zboară şi fac minuni. Unii erau foarte siguri că nu sunt moşul cel adevărat, pentru că au mai văzut şi alţii, sau pentru că cel adevărat vine cu sania. Am încercat să le povestesc că am ales autobuzul fiindcă chiar acum nu e zăpadă, dar nu prea i-am convins.... Copiii, cei mici îndeosebi, au încredere în Moş Crăciun, şi îmi cer jucării, maşinuţe, păpuşi, brad iar o fetiţă de 2 ani mi-a cerut laptop!”, a povestit „moşul” de la volan.

Lecţia de viaţă a copiilor

Un alt “moş”, Daniel Marton, aflat pentru prima dată în această postură e încântat. Omul nu are copii, însă experienţa aceasta spune că l-a copleşit. “Copiii au nişte reacţii extraordinare, îmi încarcă inima cu bucurie şi emoţie şi ne dau mereu lecţii de viaţă, lucruri pe care noi maturii avem tendinţa să le uităm”, afirmă omul.

“Moşule, să-mi aduci cadouri, că chiar dacă nu am fost aşa de cuminte, promit că o să fiu. Nu mai iau de acum încolo biberonul în gură, îl dau lui mami. Şi de acum o să mănânc tot”, a promis Diana, de trei anişori, care era la treia tură cu mama sa în autobuzul strălucitor, care circulă în fiecare zi pe un alt traseu, până în Noaptea de Crăciun.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite