Târgu-Mureş: „Autobusul bucuriei” către Platoul Corneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesul mureşenilor către Platoul Corneşti este mult mai simplu. Autobuzul recent inaugurat de societatea de Transport Local Târgu-Mureş face legătura între Platoul Corneşti şi restul oraşului.

Linia specială de transport „Happy Bus” înlesneşte accesul târgumureşenilor la Platoul Corneşti şi Grădina Zoologică, începând cu 29 mai. Situat la cea mai înaltă cotă a oraşului, Platoul Corneşti reprezintă un punct de atracţie important pentru Târgu-Mureş, datorită parcului de distracţii recent modernizat şi Grădinii Zoologice.

Cu toate acestea, până în prezent nu exista o modalitate de acces convenabilă din punct de vedere financiar pentru locuitorii oraşului.

„Am inaugurat această linie de transport special ca să unim Platoul Corneşti de restul oraşului. Este o premieră absolută pentru Târgu-Mureş şi sperăm să o permanentizăm. În momentul de faţă nu prea avem călători şi într-un fel e normal, având în vedere că în timpul săptămânii nu prea merge lumea la parcul de distracţii sau la Grădina Zoologică. La sfârşit de săptămână, însă, sperăm ca situaţia să se schimbe şi „Happy Bus” să fie plin. Oricum, e mult mai convenabil ca mureşenii să meargă la Platou cu autobuzul, decât cu taxiul sau pe jos”, ne-a declarat Tatár Béla, directorul de la Transport Local Târgu-Mureş. Autobuzul va circula până în data de 13 septembrie.

Traseul „Bucuriei Copiilor”

„Happy Bus” circulă zilnic între orele 9.00 şi 20.00, din două în două ore. Plecarea se face din cartierul Unirii, iar traseul a fost creat de aşa manieră încât să traverseze întreg oraşul în drumul către Platoul Corneşti, iar în fiecare oră, autobuzul va traversa centrul oraşului, fie prin staţia din Piaţa Trandafirilor, fie prin cea din Piaţa Teatrului. „Am gândit un traseu pentru toţi locuitorii oraşului, astfel încât accesul acestora la „Bucuria Copiilor” să fie cât mai facil. Aşteptăm un număr cât mai mare de călători, mai ales că pe canicula asta mureşenii caută un loc cât mai răcoros pentru petrecerea timpului liber”, a adăugat Tatár Béla.

Abonamentele nu sunt valabile

Preţul unui bilet pe „Happy Bus” este de 1,5 lei, tariful normal pentru orice călătorie în mediul urban. Biletele se achiziţionează direct de la şofer. Transportul copiilor cu vârsta de până la 10 ani este gratuit, iar abonamentele de transport local nu sunt valabile. Autobuzul nu circulă lunea, zi de igienizare atât pentru Grădina Zoologică, cât şi pentru parcul de distracţii.


Traseele Siletina accesate online

Site-ul societăţii de Transport Local Târgu-Mureş oferă vizitatorilor informaţii referitoare la traseele tuturor autobuzelor din mediul urban. Pe www.siletina.ro, mureşenii pot verifica orele de circulaţie al autobuzelor, traseele exacte ale acestora şi pot face sesizări cu privire la serviciile societăţii de transport. În plus, pe site sunt publicate adresele chioşcurilor de bilete şi abonamente ale Siletina Impex SRL.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite