Târgu-Mureş: Atenţie la alimentaţia copiilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolile cardiovasculare sunt cauza celor mai multe decese în România. Factorii de risc ai apariţiei acestora pot fi însă evitaţi încă din copilărie, printr-un stil de viaţă sănătos.

La ora actuală în România se înregistrează una din cele mai înaltă rată de mortalitate prin boli cardiovasculare.

"Printre factorii de risc pentru apariţia acestor boli cardiovasculare se numără creşterea concentraţiei colesterolul în sânge, datorită alimentaţieie necorespunzătoare, hipertensiunea arterială, fumatul şi viaţa sedentară", a spus prof.univ.dr. Mircea Nanulescu, în cadrul conferinţei "Grăsimi alimentare şi sănătate", oraganizată astăzi de Puls Media Network.

Toţi aceşti factori pot fi preveniţi pentru că ei acţionează încă din perioada copilăriei, deşi manifestările bolilor cardiovasculare, a arterosclerozei se manifestă undeva pe la 40-50 de ani.

" Sudiile relevă că începutul arterosclerozei, a leziunilor arterelor apar de la vârsta copilăriei, iar o metodă de prevenţie ar fi alimentaţia sănătoasă, consumul unor grăsimi preponderent vegetale, carnea de peşte şi limitarea sau evitarea grăsimilor animale. Aceste măsuri trebuie iniţiate din perioada copilăriei. Copilul trebuie învăţat  să ducă o viaţă pro activă, să facă sport, să nu se apuce de fumat, pentru că sedentarismul şi fumatul reprezintă factori de risc pentru arteroscleroză", a mai spus medicul.

Părinţii au un rol esenţial în stilul de viaţă al copiilor prin exemplul pe care aceştia îl pot da, dar un rol la fel de important îl are şi şcoala dar şi sistemul sanitar.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite