Atenţie! Opt cazuri de trichineloză în judeţ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii sanitari veterinari au confirmat apariţia a opt cazuri de trichineloză în judeţ, de aceea recomandă mureşenilor să efectueze examenul trichineloscopic, înainte de a consuma carnea de porc.

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă apar şi cazurile de trichineloză. Până în prezent în opt comune mureşene au fost găsiţi porci infestaţi cu acest parazit, dar din fericire carnea acestora nu a fost consumată de proprietari. Cele opt cazuri au fost confirmate în comunele Aţintiş, Bogata, Sânpaul, Iclănzel şi Sâncraiu de Mureş.

Medicii veterinari le recomandă tuturor mureşenilor să efectueaze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea de porc. „Examenul trichineloscopic se poate face în orice cabinet medical individual. Avem 92 de asemenea cabinete, în fiecare comună a judeţului.Pe de altă parte avem şapte circumscripţii de control aliemente, aparţinând Direcţiei Sanitar Veterinare. Examenul trichineloscopic durează tece minute şi costă între 7 şi 15 lei, în funcţie de cabinet", a precizat Lucian Goga, director executiv adjunct DSVSA Mureş.

Porcii infestaţi cu parazitul  trichinella spiralis vor fi confiscaţi şi incineraţi, proprietarii urmând să fie despăgubiţi la preţul pieţei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite