Astăzi este „Ziua fără maşini” în Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sighişoara este singurul oraş mureşean care participă activ la Săptămâna Mobilităţii Europene.

Şi în acest an, 22 septembrie este „Ziua fără maşini”, cu alte cuvinte, unicul moment din an în care se trage atenţia asupra problemelor cauzate de intensificarea traficului urban, poluarea fonică şi atmosferică, precum şi asupra nevoii fiecăruia de a contribui la menţinerea unui mediu curat şi sănătos.

Astăzi, locuitorii din oraşul cu singura cetate medievală locuită din Europa vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun, fiind încurajaţi să îşi lase maşinile în garaj. „Pentru reuşita acestei acţiuni municipalitatea face apel la conştiinţa civică a fiecărui sighişorean care doreşte să se implice personal în acest proiect, lăsând măcar pentru ziua de 22 septembrie autoturismul personal în garaj şi folosind ca alternativă transportul în comun, bicicleta sau mersul pe jos”, le-a transmis localnicilor primarul Sighişoarei, Dorin Ioan Dăneşan.

Prin această iniţiativă, Sighişoara se alătură altor 2.000 de oraşe europene care au implementat politica „În oraşe fără maşini” pe timpul Săptămânii Mobilităţii Europene (16-22 septembrie n.r.).

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite