Aseară s-a decis! A fost aprobată înfiinţarea secţiei maghiare la UMF Târgu-Mureş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea secţiei maghiare la UMF Târgu-Mureş va fi aprobată astăzi, urmând ca textul acesteia să lansat în dezbatere timp de zece zile.

Proiectul a fost deja inclus pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de astăzi, completată în premieră cu o categorie denumită "proiecte urgente", astfel încât să nu existe o listă suplimentară, conform solicitării premierului Ungureanu. "A fost luată decizia ca proiectul să fie aprobat azi în Guvern în primă lectură şi să fie lansat apoi în dezbatere publică timp de zece zile, după care va fi dat avizul final", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

GALERIE FOTO Studenţii de la UMF au protestat în stradă faţă de implicarea politicului în autonomia universităţii

image

Scandal politic pricinuit de crearea secţiei maghiare la UMF

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit aseară la Guvern pentru a se asigura că proiectul hotărârii privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la UMF Târgu Mureş va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Executivului în forma convenită iniţial. Hunor a declarat anterior că în coaliţie s-a decis, luni, elaborarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, aceasta urmând să intre în şedinţa de Guvern de astăzi.

UMF Târgu-Mureş ar putea pierde finanţarea de la Ministerul Educaţiei

Rectorul UMF Târgu Mureş: Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea liniei maghiare poate fi atacată în justiţie

Citeşte şi:
Vezi condiţiile puse de UMF Iaşi pentru crearea unei facultăţi în maghiară la Târgu Mureş

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Constantin Copotoiu, a declarat ieri că nu crede că va fi emisă o hotărâre de Guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ, însă, dacă va fi cazul, HG respectivă poate fi atacată în justiţie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite