Arsenal din al Doilea Război Mondial descoperit în Pănet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii mureşeni au fost chemaţi în două rânduri aseară pentru a transporta materiale pirotehnice descoperite accidental de mureşeni.

Mai întâi, aceştia s-au deplasat în localitatea Pănet, unde un localnic a descoperit în pădure un veritababil arsenal, mai precis un proiectil de 100 de milimetri, un cartuş, două bombe de dimensiuni medii, patru grenade şi alte 25 de elemente de muniţie. Ulterior, în localitatea Suveica, din comuna Acăţari, a fost descoperit un proiectil de 75 de milimetri.

Foarte probabil, în ambele cazuri este vorba de muniţie din Cel de-al Doilea Război Mondial. Nu au existat probleme majore, am transportat materialul pirotehnic spre a fi depozitat şi în curând acesta va fi distrus”, ne-a declarat Liviu Danciu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” din Târgu-Mureş.

Pompierii le atrag atenţia celor care descoperă muniţie rămasă neexplodată să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. În plus, ei trebuie să anunţe Pompierii sau Poliţia prin 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării muniţiei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite