Arderile necontrolate de vegetaţie le dau bătăi de cap pompierilor mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu există zi pentru pompieri fără vreun incendiu de vegetaţie
Nu există zi pentru pompieri fără vreun incendiu de vegetaţie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” solicitat ieri pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată în localităţile Eremitu, Orşova, Grâuşor, Iernut şi Cuştelnic.

În urma acestora, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 80 de hectare, cauza probabilă a producerii lor fiind focul nesupravegheat în spaţii deschise. De asemenea, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Cuci, Saschiz şi Miheşul de Câmpie au intervenit pentru stingerea a trei astfel de incendii.

"Reamintim cetăţenilor că este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în perioadele de secetă prelungită sau pe timp de vânt, arderea se execută sub supraveghere permanentă şi în locuri care nu permit propagarea focului, fiind necesară obţinerea permisului de lucru cu focul. Nerespectarea acestor norme de prevenire şi stingere a incendiilor constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000  la 2.500 de lei", declară Liviu Danciu, purtătorul de cuvânt al ISU Horea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite