Arderile de vegetaţie uscată provoacă pagube în tot judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat ieri la cinci intervenţii pentru stingerea arderilor de mirişti şi vegetaţie uscată. Aceste incendii lăsate nesupravegheate se pot extinde şi pot provoca pagube la fondul forestier, culturi sau gospodării.

Cu toate acţiunile de informare desfăşurate de către Inspectorat la unităţile administrativ teritoriale din judeţ, pompierii au constatat că se menţine acest fenomen de curăţare a terenurilor de resturile vegetale prin incendiere.

 Pompierii mureşeni au avut de lucru şi marţi cu incendiile de vegetaţie uscată. Primul a avut loc în Târgu-Mureş, pe un teren viran de pe strada Gheorghe Doja. Pompierii au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi un autocamion de intervenţie, reuşind să stingă incendiul după o oră şi jumătate. A ars vegetaţie uscată pe aproximativ două hectare. A doua solicitare a fost în municipiul Reghin, unde pompierii au stins incendiul după 40 de minute. A ars vegetaţie uscată pe aproximativ 10 hectare. Cauza probabilă, la ambele incendii, a fost focul deschis în spaţii deschise.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite