Târgu-Mureş: Aquaserv amână sistarea apei reci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Aquaserv amână sistarea apei reci
Târgu-Mureş: Aquaserv amână sistarea apei reci

Compania Aquaserv a accordat  asociaţiilor un termen de trei luni pentru reeşalonarea datoriilor.

Compania Aquaserv, furnizorul de apă rece al municipiului Târgu-Mureş a trimis începând cu data de 16 iulie somaţii către 120 de asociaţii de propriatari a căror datorii către companie depăşeau suma de 1,75 milioane de lei. Asociaţiile de propriatari aveau termen 15 zile de la primirea somaţiei pentru plata datoriilor, riscând altfel sistarea apei reci către consumatori. O parte din aceste asociaţii cu datorii au reuşit să achite parţial suma restantă, motiv pentru care Aquaserv a decis să le reeşaloneze datoriile.


„Asociaţiilor cu datorii le-a fost accordată o perioadă de trei luni pentru reeşalonarea datoriilor , dar pentru a putea face acest lucru acestea trebuie să achite o parte din suma restantă. Până acum aproximativ  jumătate dintre administratorii asociaţiilor cu restanţe s-au prezentat la Aquaserv, unii achitând chiar întreaga sumă restantă.Totuşi, cei care nu se prezintă deloc pentru reeşalonare riscă sistarea apei în maxim trei săptămâni”, a spus Sorin Lazăr, directorul economic al Aquaserv.

Datorii către furnizori

 La momentul emiterii somaţiilor Compania Aquaserv avea de încasat datorii scadente de peste 13 milioane de lei, ceea ce reprezenta valoarea producţiei totale de apă potabilă aferente unei perioade de 4 luni. Neâncasând sumele respective, Aquaserv a acumulat la rândul său datorii scadente către furnizorii săi, în valoare de peste 3,8 milioane de lei. Pe primul loc în topul asociaţiilor cu cele mai mari datorii la Aquaserv în momentul emiterii somaţiilor  se situa Asociaţia de properietari nr. 191, care avea de achitat o datorie de 98.088 de lei, urmată de Asociaţia nr. 1 din Ungheni, cu o datorie de 95.724 de lei şi Asociaţia nr. 179, care avea de achitat 91.599 de lei. Toate asociaţiile de proprietari somate aveau datorii de cel puţin trei luni.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite