Târgu-Mureş: Aproximativ 300 de mureşeni rămân fără slujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Aproximativ 300 de mureşeni rămân fără slujbă
Târgu-Mureş: Aproximativ 300 de mureşeni rămân fără slujbă

Lunile noiembrie şi decembrie vor aduce un nou val de concedieri în judeţul Mureş. O parte din angajaţii a opt societăţi comerciale mureşene vor rămâne fără loc de muncă la sfârşitul acestui an datorită concedierilor colective.

Opt societăţi mureşeni au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş despre intenţia de a efectua concedieri colective pe fondul crizei economice şi a lipsei comenzilor. Astfel, pentru în lunile noiembrie şi decembrie societăţile Ilefor S.A., Durkopp Adler SRL din Sângeorgiu de Mureş, Insta Service SRL, Fh Trans SRL, Metalurgica Inc. SRL Reghin şi companiile E.ON Gaz România, E.ON Gaz Distribuţie, E.ON Gaz Servicii au anunţaţ disponibilizarea colectivă sau trimiterea în şomaj a 270 de angajaţi mureşeni.

84 de mureşeni fără loc de muncă în noiembrie

Societatea comercială Ilefor S.A. şi FH Trans SRL din Târgu-Mureş sunt primele din cele opt care au anunţat disponibilizări de personal începând cu luna octombrie. Astfel, din cei 86 de angajaţi ai societăţi Fh Trans SRL, ce are ca obiect de activitate transportul de mărfuri, vor fi concediaţi 55, iar producătorul de mobilă Ilefor S.A. a anunţat trimiterea în şomaj a 29 din cei 245 de angajaţi. „Societatea ajustează numărul de salariaţi, iar 29 dintre aceştia vor intra în şomaj începând cu luna noiembrie. Nu avem suficiente comenzi pentru a-i mai putea plăti”, a spus Dorina Costin, jurista SC Ilefor SA.

Concedieri de sărbători

Valul concedierilor colective continuă şi în luna decembrie, când 186 de mureşeni vor rămâne fără slujbă. Una dintre companiile care preconizează astfel de concedieri colective este E.ON România, care a anunţat AJOFM despre concedierea a 274 de angajaţi la nivel naţional, dintre care 29 din judeţul Mureş. „Consiliile de Administraţie a companiilor E.ON din România, au decis implementarea unor măsuri adiţionale de reorganizare a companiilor, care, deşi bazate pe extinderea programelor de plecare voluntară în toate companiile operaţionale, nu exclud programe de concedieri colective. Reacţia angajaţilor E.ON faţă de ofertele făcute de către companii este una promiţătore, mai ales că în prezent un număr considerabil dintre aceştia deja a decis să opteze pentru programele de plecări voluntare şi de pensionare anticipată” , a precizat Silviu Bucuroiu, din cadrul Departamentului de Comunicare Externă al E.ON România.

Alte concedieri colective


Societatea Metalurgica Inc SRL Reghin va concedia în luna decembrie 90 de angajaţi din 104, firma Durkopp Adler SRL din Sângeorgiu de Mureş va concedia 20 de angajaţi din cei 203, iar societatea Insta Service va concedia 47 din cei 65 de angajaţi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite