Târgu-Mureş: Aproximativ 600 de mureşeni intră în şomaj în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Aproximativ 600 de mureşeni intră în şomaj în decembrie
Târgu-Mureş: Aproximativ 600 de mureşeni intră în şomaj în decembrie

Agenţia Judeţean pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş a primit notificări de la trei agenţi economici mureşeni, care vor disponibiliza 500 de persoane începând cu luna decembrie. Aceşti 500 de angajaţi se adaugă celor 186 de mureşeni de la alte patru firme, care au fost anunţaţi deja că din luna decembrie vor rămâne fără loc de muncă.

„Dintre cele trei firme, două-Astor şi Valpet au ca obiect de activitate construcţiile de drumuri şi pavaje, iar pe timpul iernii nu pot să-şi desfăşoare activitatea datorită temperaturilor scăzute. Firmele au anunţat disponibilizarea a 330 de muncitori temporar, din decembrie şi până la primăvară. Cea de-a treia societatea, Amis Internaţional din Reghin, are ca obicet de activitate producţia mobilei, iar cei 70 de angajaţi ai acesteia vor fi disponibilizaţi deoarece firma nu mai are comenzi”, a spus Ionela Moldovan, purtător de cuvânt al AJOFM Mureş.

Printre ceilalţi 186 de muncitori ce vor rămâne fără slujbă de sărbători se numără 90 de angajaţi ai societăţii Metalurgica Inc din Reghin, 47 ai societăţii mureşene Ista Service, 20 ai societăţii Durkopp Adler şi alţi 29 ai grupului de firme E.ON. În judeţul Mureş în luna octombrie numărul şomerilor a ajuns la 18.283 de persoane, dintre care 8.030 sunt femei. Dintre aceşti şomeri doar 9.879 sunt indemnizaţi.

„Rata şomajului a ajuns în această lună la 7,33%, cu aproximativ 3 procente mai mult decât în aceaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, dacă în octombrie 2008 se înregistrau 10.987 de şomeri, acum sunt cu 7.296 mai mulţi”, a mai spus Ionela Moldovan. Potrivit acesteia, rata şomajului va atinge până la finele acestui an pragul psihologic de 8 procente.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite