Târgu Mureş: Aproximativ 850 de firme mureşene în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Aproximativ 850 de firme mureşene în top
Târgu Mureş: Aproximativ 850 de firme mureşene în top

Aproximativ 17.000 de firme mureşene care şi-au predat anul trecut bilanţul contabil au intrat în competiţia pentru Topul firmelor din judeţ, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Mureş.

Aproximativ 17.000 de firme mureşene care şi-au predat anul trecut bilanţul contabil au intrat în competiţia pentru Topul firmelor din judeţ, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Mureş. Din aceste firme au fost selectate 884 care se regăsesc în Catalogul „Topul firmelor”, iar dintre acestea 184 sunt pe locul I la diferite categorii.

Deşi topul a fost realizat pe anul 2008, când încă nu apăruse criza economică, administratorii firmelor s-au plâns de taxele prea mare pe care trebuie să le dea statului. „Eu cred în puterea economiei româneşti, dar ea trebuie stimulată şi ajutată spre o direcţie mai bună. Ar trebui ca taxele către stat să fie un pic mai mici pentru că astfel am putea produce şi mai mult. Anul acesta profitabilitatea a scăzut pentru că oferim produse la un preţ mult mai mic. În cazul nostru preţurile produselor au scăzut cu 40%. Din fericire n-a trebuit să reducem personalul”, a spus Akos Mora, asociat la SC Morogroind SRL.

De scăderea investiţiilor s-a plâns şi Remus Benţa, administratorul societăţii DAW Benţa, care ocupă locul I în top de cinci ani consecutiv. „Anul 2008 a fost un an greu, investiţiile au scăzut, imobiliarele merg mai greu, băncile au ridicat dobânzile şi toate astea au cam frânat lucrurile. Anul 2009 este şi mai greu pentru că este criza aceasta economică”, a spus Remus Benţa, administratorul DAW Benţa. Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ Mureş aproape jumătate din firmele mureşene lucrează în piedere.

„Un fapt trist este că din cele 17.000 de firme aproape 10.000 prezintă un deficit. E un lucru grav şi vorbim de anul 2008 nu de anul acesta de criză” a spus Vasile Pop, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite