Aparatură ultramodernă la Aeroportul "Transilvania"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Transilvania a fost dotat cu aparatură modernă
Aeroportul Transilvania a fost dotat cu aparatură modernă

Aeroportul "Transilvania" a fost dotat recent cu un degrivor de aeronave şi cu două scări autopropulsate pentru pasageri, urmând  ca pe viitor să mai fie achiziţionate şi alte echipamente necesare îmbunătăţirii traficului aerian.

Traficul aerian pe Aeroportul "Transilvania" a crescut cu 300%, motiv pentru care a fost necesară îmbunătăţirea infrastructurii de aeroport şi a dotărilor aferente.

În acest sens au fost livrate la Aeroportul “Transilvania” un degivror de aeronave (dispozitiv folosit în aviaţie pentru a preveni sau pentru a înlătura givrajul, stratul de gheaţă sau de chiciură care se depune pe avioane pe vreme rece) şi două scări autopropulsate pentru pasageri, urmând a mai sosi în curând şi alte echipamente.

Echipamentele livrate au fost verificate de o echipă a Autorităţii Aeronautice Civile Române pentru a fi autorizate.

Odată cu utilizarea acestor noi echipamente Aeroportul Transilvania Târgu Mureş are posibilitatea să deservească simultan îmbarcarea-debarcarea pasagerilor din două aeronave de capacitate medie tip A320 seria 200, fapt ce poate asigura un trafic aerian de aproximativ 320.000 pasageri pe an.

Bugetul Aeroportului "Transilvania" a fost suplimentat în acest an cu 4,924 milioane lei.



Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite