Ani Teglaş combină afacerile cu fotbalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ani Teglaş, una dintre cele mai bogate femei de afaceri din România a devenit microbista...numărul 1, la meciurile mureşene.

La 50 de ani, renumita femeie de afaceri a dovedit că în viaţă poţi avea succes pe toate planurile. A devenit numărul 1 ca mamă, a făcut faţă în afaceri şi acum este în fruntea suporterilor mureşeni. Pentru toate este nevoie doar de dăruire, pasiune şi onoare, spune preşedinta de onoare a Asociaţiei Suporterilor Mureşeni.

Ani Teglaş a avut o copilărie normală, iar de pe la vârsta de 7 ani a înţeles că în viaţă nu obţii nimic, dacă nu munceşti disciplinat. A lucrat de mică, dar i-a plăcut şi asta a transmis mai departe fiilor ei. „Nu mă jucam cu păpuşile , ca alte fete, fie aveam grijă de sora mai mică, fie eram la câmp sau prin gospodărie, iar cum aveam un pic de timp, mă găseai cu băieţii pe teren. Îmi plăcea mult să joc Lapta-n Babă, un fel de rugby, cu o minge din lână. Eram doar eu fată. Aşa am învăţat ce înseamnă să lupţi şi să nu conteze adversarul.” a declarat Ani Teglaş.

Femeia de afaceri a terminat liceul economic şi s-a căsătorit la scurt timp după absolvire. După ce au apărut copiii, Ani Teglaş a decis că e vremea să termine univeristatea. Iar imediat după Revoluţie a pus pe picioare, singură, o firmă de distribuţie care e devenit una din cele mai profitabile din ţară. „O femeie nu trebuie să uite de ea.  Chiar dacă are un copil, doi, trebuie să facp şi pentur ea ceva. Daca ei îi este bine şi celor din jur le va fi bine. Multe femei consideră ca odată cu apariţia unui copil, viaţa s-a terminat. Nu e adevărat, abia atunci începe, dar noi trebuie să ne găsim menirea.” Uitându-se în urmă, Ani Teglaş recunoaşte că întotdeauna şi-a asumat mari riscuri. „Până în 2007 am făcut distribuţie, de dulciuri, băutură şi ţigări, dar visul meu era să fac producţie. Distribuţia fără producţie e doar o muncă simplă. Voiam să deschid o fabrică de pâine, dar până la urmă am ales una de sticlă şi geamuri termopan. A fost un act de curaj, era un domeniu nou, concurenţă puternică. Şi am răzbit, pe timp de criză mi-am păstrat toţi oamenii, uşor am mărit şi salariile. Iar sticla de la noi ajunge în Vestul Europei.”  Ani Teglaş a dovedit că atunci când primeşti e bine să dai.

Pentru că mie Dumnezeu şi comunitatea mi-a dat, vreau şi eu să ofer ceva celor care au nevoie. De aceea mă implic mereu în proiectecare ajută bătrânii singuri, persoanele cu dizabilităţi, iar cel mai mult mă implic în proiectele cu tineri, elevi şi studenţi. Am stat de vorbă cu mulţi şi mi-am dat seama ca adolescenţii sunt confuzi, nu ştiu ce vor. Am dezvoltat proiectul Ţara te vrea inginer, care promovează dezvoltarea meseriilor tehnice, este un poriect amplu, dar tinerii se lasă greu convinşi că e nevoie de ei pe viitor.
Pasiunea femeii de afaceri pentru fotbal, a plasat-o în rândul întâi. Nu joacă, dar e înfocată atunci când vien vorba de meciurile mureşenilor. „Coordonez şi organizez suporterii cu aceeaşi uşurinţă ca şi în afaceri. Îmi place foarte mult, încă de pe vremea lui Ceuşescu mergeam la meciuri. Acum de câte ori am ocazia însoţesc FCM-ul peste tot.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce premize trebuie să aibă un tânăr pentru a reuşi în viaţă?

În primul rând ar trebui să aibă educaţie, iar când termină şcoala să ştie sp citească, sa scrie şi să vorbească corect limba română. Să aibă direcţie, să iubească munca. Aici contribuie şi părinţii. Ar trebui educaţi copiii în spiritul libertăţii, dsă aibă posibilitatea alegerilor. Eu aşa mi-am crescut copiii, după cele cinci „porunci” de bază şi sunt mândră de ei. Adică fără droguri, fără arme, băutură cu măsură, dacă se poate fărpă ţigară, atenţie la protecţie. Şi cu mult respect şi bun simţ. Copiii învaţă după două exemple: al părintelui şi al dascălului.

Cum vedeţi fotbalul mureşean?

Sunt mândră că avem o echipă în Divizia A şi mă bucur foarte mult când câţtigăm. Mă mai duc şi la futsal la meciuri, pentru că avem un nivel ridicat, cu rezultate. Mie îmi place fotbalul sub toate formele. Cât despre galeria echipei, nu am cuvinte. Sunt băieţi manieraţi, sufletişti, cu mult fair-play. Asta şi pentru că au o doamnă printre ei.

Ce îi place?

Îmi place să fac lucruri noi, să nu mă plafonez. Acum de exemplu, am obţinut autorizaţie de mediator este o meserie nouă şi este extraordinară, implică toate resursele, de comunicare, psihologice, talentul de negociator. Îmi plac meciurile, să şofez, să ascult muzică bună, se suflet, românească. Îmi place să citesc şi, da, îmi place să muncesc. Din 1992 nu am fost în concediu, nici măcar o săptămână. Îmi place atât de mult ceea ce fac, încât mă simt liberă!

Profil :

Născută 22 decembrie 1960, Tuşin, jud. Mureş
Studii: Universitatea Petru Maior, Managementul Afacerilor
Familie: căsătorită, doi băieţi





Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite