Portret: Andreea Lungu este cea mai frumoasă sportivă din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra practică înotul de la 5 ani, este arbitru de fotbal şi de curând a câştigat concursul de frumuseţe „Miss Sportul Mureşean”.

Andreea este una dintre acele persoane a cărei viaţă este legată de sport. Încă de la vârsta de 5 ani, la îndemnul bunicilor, ea s-a apucat de înot. „Primul meu antrenor, domnul Fülöp Francisc, m-a încurajat întotdeauna şi mi-a spus că am talent. El m-a învăţat, practic, tainele acestui sport şi îi datorez enorm. În prezent, mă antrenează Peteley Attila şi Gaboş Andrea, alături de care am obţinut multe performanţe”, spune Andreea. Despre ea se poate spune că e o veritabilă colecţionară de medalii, cucerind până în prezent peste 90 de asemenea distincţii, atât la concursuri naţionale, cât şi internaţionale. „Cele mai importante performanţe, din punctul meu de vedere, au fost la competiţiile naţionale. La 10 ani, locul 3 la 50 de metri „fluture”, ca dealtfel şi la 16 ani. Stilul fluture mi s-a potrivit mereu cel mai bine, deşi este considerat cel mai greu dintre toate”, mărturiseşte fata.

Arbitru de fotbal

La 16 ani, Andreea a absolvit cursurile şcolii de arbitri de fotbal, iar în prezent activează în acest domeniu. Să nu credeţi, însă, că activitatea sportivă a făcut ca tânăra să-şi ignore cursurile şcolare. Dimpotrivă. Andreea este premiantă încă din clasa întâi, fiind un model de reuşită pentru tinerii din generaţia ei. „Pot spune că tot ce am realizat până acum a necesitat multă voinţă şi multă muncă. Mereu m-am ghidat după motto-ul „Munca şi voinţa îţi dau aripi spre cer!”, fiind cheia succesului, părerea mea”, afirmă Andreea.

Cea mai frumoasă sportivă


La prima ediţie a concursului de frumuseţe „Miss Sportul Mureşean”, care a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, Andreea a obţinut prima poziţie. „A fost o provocare pentru mine şi în final s-a dovedit a fi o nouă reuşită. Nu voi putea uita vreodată clipa aceea magică în care mi-a fost rostit numele, fiind desemnată câştigătoare”, spune fata. În competiţia pentru cea mai frumoasă sportivă din judeţul Mureş au intrat noua fete, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, Andreea ieşind în evidenţă prin naturaleţea ei.

Sportul va prima în continuare

Elevă la Liceul cu Program Sportiv, mureşeanca aşteaptă cu încredere examenul de bacalaureat, după care va urma cursurile unei facultăţi. Evident, la sport nu va renunţa prea uşor. „Vreau să urmez facultatea de sport, după care voi vedea ceea ce-mi rezervă viitorul. Sunt mulţumită de realizările mele şi pot spune că sunt o persoană fericită şi norocoasă. Îi sfătuiesc pe toţi să fie încrezători şi consecvenţi în tot ceea ce fac, pentru că vor reuşi cu siguranţă”, declară Andreea Lungu.

Profil

Născută

4 martie 1993, la Târgu-Mureş

Educaţie
Liceul cu Program Sportiv Szasz Adalbert

Activitate
Elevă, înotătoare

Familie
Are o soră

Ce-i place
Îmi place să citesc, îmi place să ascult muzică, îmi plac toate genurile. Îmi place să mă plimb cu prietenii şi să petrec timp alături de ei. Îmi plac persoanele deschise, prietenoase şi sincere.

Ce nu-i place
Nu-mi place că oamenii sunt catalogaţi după câţi bani au. Nu îmi place faptul că oamenii săraci nu au tot atâtea drepturi precum persoanele cu bani. Nu îmi place că mureşenii nu iau în serios sportul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce îţi place mai mult: arbitrajul sau înotul?
A.L.: Nu pot alege între cele două, pentru că ambele au devenit un mod de viaţă pentru mine, îmi afectează orarul zilnic. Îmi place înotul în egală măsură cu arbitrajul şi sper să mă pot ocupa de amândouă mult timp de acum încolo.

Cum te-ai simţit la concursul de Miss, ai avut emoţii?
A.L.: Am avut emoţii, era şi normal, având în vedere că a fost primul concurs de frumuseţe la care am participat. M-a bucurat, însă, faptul că părinţii mei au fost acolo alături de mine, ei fiind cei care m-au susţinut întotdeauna, indiferent de ce am făcut.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite