Târgu-Mureş: Portret/ Andok Orsolya: „Când joc baschet, lumea e a mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Portret/ Andok Orsolya: „Când joc baschet, lumea e a mea”
Târgu-Mureş: Portret/ Andok Orsolya: „Când joc baschet, lumea e a mea”

Tânăra sportivă şi-a îndeplinit visul de a juca la una din echipele clubului BC Mureş, al cărei fan este. Următoarea ţintă e primul eşalon al baschetului feminin.

Echipa fanion a oraşului, Baschet Club Mureş, atrage mii de spectatori la meciurile din Sala Sporturilor. Orsi e unul dintre ei, o susţinătoare fidelă a „tigrilor”, datorită cărora a şi început să practice baschetul. „Faptul că asistam la toate meciurile celor de la BC Mureş m-a determinat să mă apuc de baschet. Eram în clasa a 9-a şi am început să joc în echipa şcolii, la Colegiul Naţional Unirea”, povesteşte sportiva. Timpul petrecut în sala de sport i-a priit fetei, care a decis să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a reuşi în domeniul baschetului. După un an, Orsi a fost înregimentată de unul din cluburile sportive de baschet din oraş.


Un mod de viaţă


„Eram în clasa a 10-a când cei de la clubul Sirius m-au selectat, considerând că fizicul mă ajută să fac performanţă. Atunci am intrat în lumea baschetului şi nu am regretat nici o secundă. Am înţeles că este un sport minunat, pe care nu oricine îl poate practica şi de care, odată ce ţi-a intrat în piele, nu ai cum să te laşi niciodată”, recunoaşte Orsi, care a început să joace direct în Divizia B a baschetului românesc, cu echipa mureşeană. Deşi nu a fost ferită de accidentări, tânăra a avut mereu tăria de a merge mai departe şi de a reveni în forţă pe suprafaţa de joc. „O lovitură mai veche la braţ m-a împiedicat să mă antrenez, pentru că aveam mâna în ghips. Însă am avut ambiţia de a trece peste toate problemele. Sper să nu mai am probleme cu accidentările, însă, pentru că mi-e tare greu să stau departe de teren”, spune fata.

Aproape de BC Mureş

După 3 ani la Sirius, Orsi s-a transferat la clubul Gravity, care aparţine de BC Mureş. Bucuria de a face parte din marea familie a „tigrilor” a fost completată de faptul că la noul ei club a întâlnit un colectiv, spune ea, extraordinar. „M-am ataşat foarte repede de fetele din echipă, care sunt valoroase şi prietenoase. Îmi amintesc că de 1 aprilie ne-am antrenat în pijamale şi vopsite pe faţă, lucru care i-a luat prin surprindere pe antrenorii noştri. Nu puteam face aşa ceva dacă nu formam un colectiv unit şi dacă nu eram toate prietene, lucru care se vede şi pe teren. Câştigăm cu uşurinţă majoritatea meciurilor”, spune Orsi.

Viitor în sport

În prezent studentă la secţia de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Medicină şi Farmacie, tânăra visează la o carieră în domeniul baschetului. „Visul meu e să joc în prima divizie, lucru pe care sigur îl voi realiza, cu efort şi ambiţie. Iar după aceea, îmi doresc să devin antrenoare”, declară Orsi.

Profil
Născută
21 mai 1990, la Târgu-Mureş

Activitate profesională
Extremă baschet

Educaţie
Colegiul Naţional Unirea

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place

„Preţuiesc enorm timpul pe care îl petrec alături de prietenul meu şi amicii mei în localul Downtown, unde mă simt cel mai bine. Îmi plac foarte mult călătoriile la munte şi muzica de orice fel, în afară de manele, desigur. Pe lângă baschet, care e sportul meu preferat, îmi place foarte mult înotul şi când e vreme frumoasă nu ratez nici o ocazie ca să îl practic”, povesteşte Orsi.

Ce nu-i place
„Eu sunt o fire foarte activă, de aceea nu îmi place să stau în casă sau să nu fac ceva util. Nu suport oamenii mincinoşi. Sunt genul de om căruia nu-i place să fie îngrădit şi nu-mi place să fac lucruri pe care nu vreau să le fac, sau să fac lucruri impuse de alţii. Nu suport fotbalul, deşi îmi plac majoritatea sporturilor”, spune tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
Cum crezi că va arăta BC Mureş fără vedeta Cooley?
A.O.: Cooley a fost, este şi va fi un showman, dar cred că echipa va arăta mult mai bine fără el, pentru că va fi mult mai unită. Sunt curioasă ce performanţe vor obţine băieţii în viitor.
Care e cea mai frumoasă amintire a ta legată de clubul mureşean?
A.O.: Nu pot uita meciurile amicale jucate cu ei de sărbători, sau cu ocazia zilelor Colegiului Unirea. Am fost impresionată de modestia băieţilor, care au ales să joace cu noi din pasiune pentru baschet, fără să le pese de bani.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite